Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λοβέρδος: Υπολογίζουμε τα κενά γύρω στα 1.000

«Οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών θα καλυφθούν σταδιακά»

loverdos andreas -1

Πρώτο κουδούνι σήμερα για χιλιάδες μαθητές όμως οι εκπαιδευτικοί λένε ότι τα κενά είναι 12.000. Οι πρόεδροι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ δηλώνουν ότι τα κενά είναι πολλαπλάσια εκείνων που παρουσιάζει το υπουργείο σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, από την πλευρά του, σε τηλεφωνική του επικοινωνία στην πρωινή εκπομπή του Μega ανέφερε πως του είναι δύσκολο να κάνει υπολογισμούς και πως δεν μπορεί να πει συγκεκριμένο αριθμό όσον αφορά στα κενά των εκπαιδευτικών με την έναρξη του σχολικού έτους.

«Τη Δευτέρα θα ξέρουμε πόσα θα είναι τα κενά στα σχολεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας σημειώνοντας πως «φιλοδοξία μας είναι να μην υπάρξει ούτε ένα σχολείο που δε θα ανοίξει σήμερα για αγιασμό».

Ο κ. Λοβέρδος είπε πάντως πως «υπολογίζουμε τα κενά γύρω στα 1.000. Δηλαδή, λιγότερο του 1% του εκπαιδευτικού προσωπικού. Κακό αυτό, θα έπρεπε να μην υπάρχει κανένα κενό» υπογράμμισε προσθέτοντας πως οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών θα καλυφθούν σταδιακά.

Ο κ. Λοβέρδος μη θέλοντας να πει περισσότερα κατέληξε: «Μην περιμένετε από εμένα μεγάλα λόγια σε πολύ κακές εποχές».

Από το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Παιδείας πραγματοποιεί περιοδεία σε ακριτικά νησιά στα Δωδεκάνησα προκειμένου να επισκεφθεί σχολικές μονάδες και να παραστεί στους αγιασμούς κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

By