Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Λοβέρδος: Όσα ΙΕΚ χρωστούν θα κλείσουν

Απαντά στην ανακοίνωση του Δ.Σ. ιδιωτικών ΙΕΚ

loverdos

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Δ.Σ των ιδιωτικών ΙΕΚ, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε για κόμη μια φορά ότι όσα ιδρύματα χρωστούν θα κλείσουν χωρίς εξαιρέσεις.

Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Λοβέδρος τόνισε σε συνέντευξη του στον REAL FM:

«Είδα σήμερα το πρωί μια ανακοίνωση του Συλλόγου των ΙΕΚ, αν κατάλαβα καλά, προς τον πρωθυπουργό. Είναι μια επιστολή, να μην κλείσω αυτούς οι οποίοι δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Αναφέρονται σε εμένα με προσβλητικό τρόπο. Τους στέλνω το μήνυμα που τους έστειλα και στη Βουλή (…) Αύριο, δηλαδή, ελέγχοντας τις μετονομασίες με βάση με μια απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους για την συνυπευθυνότητα, δηλαδή ο εκάστοτε νέος εταίρος, η νέα εταιρεία, η νέα μορφή, να προσπαθεί να αποξενωθεί από τα χρέη της παλιάς, ενώ είναι η ίδια επιχείρηση, επειδή υπάρχει αυτή η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που μας διευκολύνει περί συνυπευθυνότητας, όποιος δεν έχει ρυθμίσει τα χρέη τα χθεσινά, αύριο το μεσημέρι θα έχει κλείσει. Αυτά τα λέω με όρους σαφείς για να μη νομίζουν ότι παίζουμε παιχνίδια».

By