Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λοβερδος: Δεν θα καταργήσω την αξιολόγηση

«Δεν θα λάβω αστυνομικά μέτρα στα Πανεπιστήμια»

loverdos

Στην κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν θα καταργήσει την αξιολόγηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης προχώρησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας πριν από λίγο στο ΣΚΑΙ.

«Η αξιολόγηση είναι πολιτική νομοθετημένη, είναι τρέχουσα, διευρύνεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το Σεπτέμβριο. Αξιολογούνται τα στελέχη της εκπαίδευσης και μετά πάμε στους καθηγητές και τους δασκάλους» ανέφερε χαρακτηριστικά και σχολίασε πως η ΟΛΜΕ καταγγέλει το κακό σύστημα «χωρίς αντιπρόταση». Μου ζήτησαν να το καταργήσω και μετά να συζητήσουμε, τόνισε ο υπουργός και έσπευσε να δηλώσει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις του, σημειώνοντας: «Είναι διαδικασία που θα προχωρήσει. Πολλοί εκπαιδευτικοί επιδιώκουν την αξιολόγησή τους και την εφαρμογή του νόμου».

Ως προς τη διαθεσιμότητα, τόνισε ότι η απόφαση ήταν ενέργεια του πρωθυπουργού και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και δεν μπορεί να την καθυστερήσει.

«Στις 5 με 10 Αυγούστου θα υπάρχει η αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των διοικητικών υπαλλήλων των οχτώ ΑΕΙ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας και παραδέχθηκε ότι τα πανεπιστήμια έχουν προβλήματα λόγω ανυπαρξίας διοικητικού προσώπου.

Για τις καταλήψεις στο Eθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ο κ. Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όλα τα διοικητικά ιδρύματα πρέπει να κλείνουν μόνο σε πόλεμο δεν έχει κανείς δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο», ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν θα λάβει αστυνομικά μέτρα, καθώς «δεν θέλω να γενικεύσω την ένταση. Καταδικάζω ότι κάποιοι κλείνουν τα ιδρύματα» σημείωσε.

By