Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Λονδίνο: Σκλάβες επί τρεις δεκαετίες!

Ένα διαμέρισμα στο νότιο Λονδίνο ήταν το σύγχρονο μέρος δουλείας για τρεις γυναίκες

WOMAN_Μία 69χρονη Μαλαισιανή, μία 57χρονη Ιρλανδή και μία 30χρονη Βρετανίδα, που όλα δείχνουν ότι γεννήθηκε μες το διαμέρισμα κρατούντο ως σκλάβες από ένα ζευγάρι 67χρονων, που συνελήφθησαν από τη βρετανική αστυνομία.

Οι συνθήκες κράτησής των τριών γυναικών χαρακτηρίστηκαν «άθλιες», όπως μεταδίδει το Euronews.«Η υπηρεσία καταπολέμησης της ανθρώπινης εμπορίας της αστυνομίας καλείται ν‘αντιμετωπίσει πολλές υποθέσεις σκλαβιάς και καταναγκαστικής εργασίας. Έχουμε δει αρκετές υποθέσεις ανθρώπων, που κρατούντο μέχρι και δέκα χρόνια. Αλλά ουδέποτε τόσο πολύ διάστημα» επεσήμανε ο Κέβιν Χιλαντ,, επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας στη μητροπολιτική αστυνομία.

Μια εξ αυτών είχε την τόλμη να τηλεφωνήσει στην οργάνωση Freedom Charity κι έτσι ξεκίνησε η αρχή του τέλους για την οδύσσεια τους.

Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στις 18 Οκτωβρίου κι ακολούθησαν αρκετά μέχρις ότου οι τρεις γυναίκες βρουν τη δύναμη να εγκαταλείψουν το διαμέρισμα όταν έλειπαν οι ιδιοκτήτες του.

«Πιστεύω ότι χρειάστηκε απίστευτο κουράγιο και τόλμη να σηκώσουν το τηλέφωνο. Διότι το να είναι έγκλειστες ή ακόμη και σκλάβες χρειάζεται πολύ θάρρος να κάνουν ότι έκαναν. Τώρα τα πηγαίνουν καλά, όπως το περιμέναμε άλλωστε» δήλωσε η Ανίτα Πρεμ, ιδρύτρια του Freedom Charity.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, οι τρεις γυναίκες δεν έχουν καν κοινή χώρα καταγωγής με το ζευγάρι, το οποίο δεν αποτελείται από Βρετανούς.

Στις σύγχρονες σκλάβες επιτρεπόταν να βγαίνουν από το σπίτι, πάντα όμως συνοδεία κάποιου εκ των δύο και πήγαιναν για ψώνια ή άλλες δουλειές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By