Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λουκέτο στην εφημερία του Νοσοκομείου της Νίκαιας

Νέα προβλήματα προκύπτουν και πάλι για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο που αυτή τη φορά σχετίζονται με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Ειδικότερα οι γιατροί αποφάσισαν να αποσύρουν τα ονόματά τους από τις λίστες των εφημεριών για το μήνα Μάρτιο επειδή τους οφείλονται δεδουλευμένα εφημεριών εδώ και μήνες και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. Οι γιατροί ζητούν εγγράφως από τους υπευθύνους του νοσοκομείου να διαγραφούν τα ονόματά τους επειδή μέχρι στιγμής δεν έχουν εισπράξει ούτε ευρώ για εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει για τον Νοέμβριο του 2012, το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Ανεξόφλητες παραμένουν μέρος δεδουλευμένων τακτικών εφημερίων των πρώτων 7 μηνών του 2012 παρά τις κατηγορηματικές δεσμεύσεις του Αν. Λυκουρέντζου, αλλά και αποζημιώσεις για πρόσθετες εφημερίες άνω των 7 μηνιαίως για ειδικευόμενους από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και σήμερα.
«Σε πολλούς γιατρούς οφείλονται πρόσθετες εφημερίες από το 2011 εξαιτίας του ορίου του 9% που είχε τεθεί και μας είχαν υποσχεθεί ότι θα το αλλάξουν στο 12%» σημειώνει στο iatropedia.gr ο Π.Παπανικολάου και υπογραμμίζει «Η πολιτεία φέρεται σαν κοινός απατεώνας εξαναγκάζοντας γιατρούς με δόλο σε απλήρωτη εξοντωτική εργασία. Μάλιστα πλέον εξαιτίας της μείωσης των αποδοχών μας τα χρήματα από τις εφημερίες είναι άκρως απαραίτητα για την επιβίωση μας».  [space size=»30″]
By