Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λουξεμβούργο: «Ανοιχτό» στην άρση τραπεζικού απορρήτου

Copyright: Reuters
Copyright: Reuters

Το Λουξεμβούργο είναι έτοιμο να περιορίσει εν μέρει το αμφιλεγόμενο τραπεζικό του απόρρητο για να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Λικ Φρίντεν, όπως μεταδίδει το BBC.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο Λικ Φρίντεν δήλωσε  ότι «θέλουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τις ξένες φορολογικές αρχές», μετά τις μομφές από εταίρους της Ευρωζώνης και κυρίως της Γερμανίας, για τις ιδιαίτερες τραπεζικές πρακτικές του Λουξεμβούργου.

«Η διεθνής τάση πηγαίνει προς μια αυτόματη ανταλλαγή τραπεζικών πληροφοριών. Δεν είμαστε πλέον αυστηρά αντίθετοι σ” αυτό», υπογράμμισε ο Φρίντεν.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις καταβολές τόκων σε ξένους πελάτες ως παράδειγμα πληροφοριών που θα μπορούσαν να διαβιβάζονται στις χώρες προέλευσης και διαβεβαίωσε ότι «το Λουξεμβούργο δεν υπολογίζει στους πελάτες που θέλουν να κάνουν οικονομία στους φόρους τους».

Σημειώνεται πως η Αυστρία και το Λουξεμβούργο, ήταν ως τώρα οι μόνες δύο χώρες της ΕΕ που αρνούνταν, στο όνομα του τραπεζικού απορρήτου, να διαβιβάζουν αυτομάτως πληροφορίες για τους λογαριασμούς κατοίκων της Ε.Ε. στο έδαφός τους όταν διατυπώνονται σχετικά δικαστικά αιτήματα.

(Πηγή: ΑΜΠΕ, BBC)

By