Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Λυκούδης: Χρειάζεται σοβαρότητα και ψυχραιμία στη ΔΗΜΑΡ

«Καλύτερα να μην χαρακτηρίσω το συνέδριο που έρχεται»

psarianos 01

Ισχυρές αναταράξεις στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε το χθεσινό ντόμινο αποχωρήσεων στελεχών του κόμματος αλλά και η διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού από τον Πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός με τον Φώτη Κουβέλη υπογραμμίζοντας πως «στην περίπτωση του Ψαριανού δεν έδειξε ψυχραιμία και νηφαλιότητα» και συνέστησε «σοβαρότητα, ευθύνη και ψυχραιμία».

Μιλώντας το πρωί στο MEGA επανέλαβε τη διαφωνία του με το επικείμενο συνέδριο του κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά «καλύτερα να μην χαρακτηρίσω το συνέδριο που ετοιμάζεται» ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν έχει επικοινωνήσει με τον Φώτη Κουβέλη ανέφερε: «Το απέφυγα καθώς μια συζήτηση μαζί του,μπορεί να βοηθούσε, αλλά μπορεί και να βάραινε το κλίμα».

Ωστόσο παρά τις διαφωνίες του διαμήνυσε πως δεν έχει πρόθεση να αποχωρήσει από το κόμμα τονίζοντας πως «η σχέση του με ένα κόμμα διαμορφώνεται με βάση πολιτικούς όρους και όχι επειδή τσαντίστηκα.

Από την πλευρά του ο διαγραφείς Γρηγόρης Ψαριανός, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ανέφερε ότι «το πιο συγκλονιστικό ήταν ο τρόπος που έγινε η διαγραφή του και όχι αυτή καθεαυτή η απόφαση». Ερωτηθείς γιατί δεν έφυγε από μόνος του με δεδομένο τις διαταραγμένες σχέσεις του με τη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Ψαριανός σημείωσε χαρακτηριστικά πως «διαταραγμένες είναι οι πολιτικές του κόμματος και όχι οι σχέσεις του με το κόμμα».

Πάντως, αν και επεσήμανε πως είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη, επανέλαβε πως θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής και δεν θα ενταχθεί σε κανένα κόμμα.

 

By