Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

«Λύγισε» ο Κιλιγκαρίδης

Ο 37χρονος Πρωταθλητής του κανόε καγιάκ, έχασε την μάχη που έδινε για την ζωή του στην Πολωνία.

kiligkaridisΔυστυχώς αυτή την φορά, η είδηση είναι πραγματική και δεν προκύπτει από λάθος συνεννόηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας με τους γιατρούς.

Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης άφησε το μεσημέρι της Τετάρτης, την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Πολωνίας, που νοσηλευόταν από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο 37χρονος Πρωταθλητής του κανόε καγιάκ, από την Δευτέρα είχε χαρακτηριστεί ως κλινικά νεκρός λόγω της οξιάς λευχαιμίας που τον είχε ρίξει σε κώμα και οι ελπίδες για να συνέλθει ήταν ελάχιστες, καθώς ο οργανισμός του είχε εξασθενίσει αρκετά.

Ο εκλιπών, βρισκόταν στην Πολωνία για αγωνιστικές υποχρεώσεις, όμως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σε αυτές λόγω του πυρετού που τον ταλαιπώρησε και αποτέλεσε την αρχή των προβλημάτων.

Στη συνέχεια παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδια, με την αρχική εκτίμηση των γιατρών να μιλάει για ανεύρυσμα στο κεφάλι, ωστόσο, εκ του αποτελέσματος, τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρότερα.

Από τη στιγμή που χαρακτηρίστηκε κλινικά νεκρός, οι γιατροί, επικαλούμενοι τη νομοθεσία που υπάρχει στην χώρα, πίεζαν την οικογένεια του Κιλιγκαρίδη, για να τον αποσυνδέουν από τα μηχανήματα υποστήριξης,  από την Τρίτη. Η παρέμβαση όμως του ελληνικού προξενείου, κατάφερε να εξασφαλίσει 24ωρη παράταση…

Στο διάστημα αυτό, μετέβη εκεί Έλληνας γιατρός, ο οποίος και αυτός διέγνωσε οτι δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο για να σωθεί ο 37χρονος Πρωταθλητής.

Έτσι, η οικογένειά του άναψε το… πράσινο φως για την αποσύνδεση, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο της στο νοσοκομείο του Μπίτγκος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By