Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λ. Φαμπιούς: «Μετά το Κομπάνι πρέπει να σωθεί το Χαλέπι»

Άρθρο του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών

fabious

Έκκληση προς τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, προκειμένου να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στο Χαλέπι, τη δεύτερη συριακή πόλη που απειλείται τόσο από τις δυνάμεις του ΙΚ , όσο και από τις στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού.

«Μετά το Κομπάνι, πρέπει να σωθεί το Χαλέπι» υπογραμμίζει ο Λοράν Φαμπιούς σε άρθρο του που δημοσιεύεται από τις εφημερίδες Le Figaro, Washington Post και Al Hayat.

«Σήμερα το Χαλέπι αντιμετωπίζει την απειλή να βρεθεί ανάμεσα στα βαρέλια με εκρηκτικά του συριακού καθεστώτος και τους σφαγείς του Daech (Ισλαμικό Κράτος)» γράφει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών. «Η εγκατάλειψη του Χαλεπίου θα καταδικάσει τη Συρία σε πολυετή βία. Θα είναι ο θάνατος κάθε πολιτικής προοπτικής και θα οδηγήσει στον κατακερματισμό της χώρας υπό την ηγεσία όλο και περισσότερο ακραίων αρχηγών και στην εξαγωγή του εσωτερικού χάους της Συρίας προς τους ήδη ευάλωτους γείτονές της, το Ιράκ, τον Λίβανο, την Ιορδανία».

«Η Γαλλία δεν μπορεί να δεχθεί ούτε τον κατακερματισμό της Συρίας, ούτε την εγκατάλειψη των κατοίκων του Χαλεπίου σε μία τρομακτική μοίρα. Για τον λόγο αυτόν, μαζί με τους εταίρους μας στον συνασπισμό, θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στο Χαλέπι. Με δύο ξεκάθαρους στόχους: την ενίσχυση της υποστήριξής μας προς την μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση και την προστασία του πληθυσμού από τα δίδυμα εγκλήματα του καθεστώτος και του Daech. Μετά το Κομπάνι, πρέπει να σώσουμε το Χαλέπι» καταλήγει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

By