Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μάκβεθ στο Μέγαρο Μουσικής

Μια μοναδική μαγνητοσκοπημένη παράσταση από το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου

MACBETH by Shakespeare,Το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί σήμερα και αύριο, Τρίτη, τον «Μάκβεθ» του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, στο πλαίσιο των μεταδόσεων που έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο.

Ο Kenneth Branagh ως Μάκβεθ, στην πρώτη του Σαιξπηρική ερμηνεία μετά από μια δεκαετία τουλάχιστον και η Alex Kingston ως λαίδη Μάκβεθ.

Οι Rob Ashford (Βραβεία Tony και Olivier) και Kenneth Branagh (Βραβείο ΒΑFTA) σκηνοθέτησαν για το Διεθνές Φεστιβάλ του Μάντσεστερ την τραγική Σαιξπηρική ιστορία φιλοδοξίας και προδοσίας, που εκτυλίσσεται μέσα στα τείχη μιας απομονωμένης παλιάς εκκλησίας στο Μάντσεστερ.

Το έργο μεταδίδεται σε μαγνητοσκόπηση από το Διεθνές Φεστιβάλ Μάντσεστερ (παράσταση της 20ης Ιουλίου 2013) και συνοδεύεται από ελληνικούς υπότιτλους.

Στις αδιάκοπες δυο ώρες της παράστασης παρακολουθούμε σε κινηματογραφικούς, ακατάπαυστους ρυθμούς, έναν άνδρα μόνο, απελπισμένο, που πούλησε την ψυχή του για να βρεθεί αντιμέτωπος με το κενό μια τυραννικής εξουσίας και τους «σκορπιούς που κατατρώνε το μυαλό του… έναν άνδρα που δεν γνώρισε ποτέ τις χαρές της γαλήνης και της ασφάλειας. Έναν πραγματικό ηθοποιό!», έγραψε στον Guardian ο κριτικός Μάικλ Μπίλιγκτον

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Kenneth Branagh, Rob Ashford
Σκηνικά: Christopher Oram
Φωτισμοί: Neil Austin

Συμμετέχουν

David Annen, Andy Apollo, Eliot Balchin, Nari Blair-Mangat, Norman Bowman, Charlie Cameron, Rosalie Craig, Steven Cree, Jorban Dean, Patrick Neil Doyle, Laura Elsworthy, Ray Fearon, Cody Green, Daniel Ings, Stuart Neal, Pip Pearce, Harry Polden, John Shrapnel, Harry Lister Smith, Dominic Thorburn, Anjana Vasan, Alexander Vlahos, Katie West, Benny Young, Jimmy Yuill

Ημερομηνίες & Ώρες παράστασεων

21,22 Οκτωβρίου, στις 21:00

Εισιτήρια

14 €, 7 € (φοιτητικό)

Πληροφορίες στο 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By