Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μάκης Βορίδης: «Θα καταλήξουμε σε συμφωνία με την τρόικα»

«Το Eurogroup συζητά τη λήξη του μνημονίου, είναι γεγονός αυτό»

boridhs

«Θα καταλήξουμε σε συμφωνία με την τρόικα» επισήμανε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΙ», ανέφερε ότι «το Eurogroup συζητά τη λήξη του μνημονίου, είναι γεγονός αυτό. Γεγονός είναι ότι υφίσταται αξιολόγηση του προγράμματος, βαίνει όμως προς τη λήξη του, αλλά για να οδεύσει πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Γεγονός είναι ότι υπάρχει ανοιχτή συζήτηση, και πηγαίνουμε σε υποστηρικτική γραμμή που χαλαρώνει η επιτήρηση… Όλα αυτά είναι πραγματικότητες. Θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Ανοιχτό ζήτημα είναι το ασφαλιστικό, το χειρίζεται ο Γιάννης Βρούτσης».

Ερωτηθείς για την υπόθεση Καρατζαφέρη, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για τον τρόπο που έγινε η αγορά των ελικοπτέρων Super Puma το 2000, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά «τα νόμιμα και ό,τι προβλέπεται». «Γεννάται ζήτημα γιατί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν ήταν καν πολιτικός αρχηγός ήταν βουλευτής» τόνισε ο κ. Βορίδης.

Αναφορικά με τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Γιάννα Αγγελοπούλου έκανε λόγο για «αριστερά του χαβιαριού» επικαλούμενος τον αντίστοιχο γαλλικό όρο (gauche caviar).

By