Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μάλμστρομ: Σημαντική η πρόοδος της Ελλάδας στη λαθρομετανάστευση

Ο επίτροπος Σ. Μάλμστρομ τόνισε την Τρίτη από την Αθήνα ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο, υπογραμμίζοντας όμως ότι υπάρχουν κι άλλα να γίνουν

malmstrom702_467

«Σημαντική πρόοδο» της Ελλάδας στα θέματα του ασύλου και της μετανάστευσης διαπιστώνει η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ, με ανάρτησή της στο twitter, σημειώνοντας πάντως ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Αθήνα, η Επίτροπος αναγνώρισε ότι η χώρα μας προσεγγίζει το θέμα της μετανάστευσης «με σωστό τρόπο» και επεσήμανε ότι όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. πρέπει να είναι σε θέση να δεχθούν αιτούντες άσυλο και να δείξουν δείγματα αλληλεγγύης ως προς την αντιμετώπιση του θέματος.

Συνεχίζοντας, η κ. Μάλμστρομ αναφέρθηκε στην ανάγκη για καταπολέμηση των δικτύων μετακίνησης λαθρομεταναστών, και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα στηρίξει την επικείμενη ελληνική προεδρία και εξέφρασε τη στήριξή της στον ελληνικό λαό, υπογραμμίζοντας ότι «γνωρίζουμε τις δυσκολίες των ελλήνων πολιτών».

Νωρίτερα σήμερα, η κ. Μάλμστρομ είχε συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια. Στο πλαίσιο της συζήτησης με την Επίτροπο, ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι με την εφαρμογή του Αναθεωρημένου Σχεδίου Δράσης για το Άσυλο και τη Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών η ελληνική κυβέρνηση εδραιώνει μία αποτελεσματική και με ανθρωπιστικό προσανατολισμό δράση απέναντι στις μεταναστευτικές προκλήσεις.

Αναφέρθηκε επίσης στην «αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών Πρώτης Υποδοχής» και επισήμανε την «ιδιαίτερα σημαντική συμβολή» της Υπηρεσίας Ασύλου στη δημιουργία ενός δίκαιου και αποτελεσματικού συστήματος διεθνούς προστασίας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο υπουργός ξενάγησε την ευρωπαία Επίτροπο στο Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων Μετανάστευσης (Κ.Ο.ΔΙ.Σ.ΜΕ.) που στεγάζεται στο κτήριο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By