Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μάνος: Να προσέχουν οι κ. υπουργοί

«Η σημερινή Ελλάδα χωρίζεται σε δύο φυλές»

manosstefanos

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του πρώην υπουργού Οικονομικών Στέφανου Μάνου ο οποίος, σε κείμενο που υπογράφει και δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή», σχολιάζει με δεικτικό τρόπο τις αντιδράσεις και τις ενστάσεις που διατυπώνουν υπουργοί αλλά και τα ΜΜΕ σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο. Ο κ. Μάνος κάνει λόγο για «δύο φυλές» αυτοί που είναι στο Δημόσιο και οι άλλοι που βρίσκονται εκτός Δημοσίου και προειδοποιεί τους υπουργούς «να προσέχουν».

Συγκεκριμένα ο κ. Μάνος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Είναι πραγματικά παράδοξο ότι στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης έχει ακόμη πολιτικό αντίκρισμα η άποψη ότι δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις από το Δημόσιο. Νεο-ορκισθέντες υπουργοί, όπως οι κ. Ντινόπουλος και Λοβέρδος, βουλευτές, δικαστές, ΜΜΕ εξαπολύουν καθημερινώς μύδρους εναντίον των απολύσεων. Δεν περνά από το μυαλό όλων αυτών ότι οι αμειβόμενοι από το Δημόσιο πληρώνονται με το υστέρημα όσων δεν είναι στο Δημόσιο; Oτι το υστέρημα αυτό έχει συρρικνωθεί απελπιστικά εξαιτίας της ακολουθούμενης φορομπηχτικής πολιτικής; Oτι οι φόροι που πληρώνονται για να αμείβονται όσοι είναι στο Δημόσιο έχουν οδηγήσει 1,5 εκατ. Eλληνες στην ανεργία και την ελληνική οικονομία σε συρρίκνωση; Δεν το αντιλαμβάνονται οι κ. υπουργοί;

Η σημερινή Ελλάδα χωρίζεται σε δύο φυλές. Σε αυτή που είναι στο Δημόσιο, ορίζει τους νόμους και ασκεί εξουσία και σε μια μεγαλύτερη, αλλά αδύναμη και δυναστευόμενη, έξω από το Δημόσιο. Θα έλθει η στιγμή που οι αδύναμοι θα επαναστατήσουν. Να προσέχουν οι κ. υπουργοί.»

By