Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μάριο Ντράγκι: Αιχμές για παραπλάνηση της τρόικας από την προηγούμενη κυβέρνηση

Έκτοτε η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο

 

MoneyfireΗ προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση παραπλάνησε την τρόικα για την ισχύ της ελληνικής οικονομίας τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Μιλώντας σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Ντράγκι υπογράμμισε πως έκτοτε η Ελλάδα έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο, ωστόσο, σημείωσε πως πρέπει να προχωρήσει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, παρά να εφησυχαστεί.

Αναφερόμενος στην  κατάσταση της Ευρωζώνης,  ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε πως η δημοσιονομική προσαρμογή στην ευρωζώνη ήταν και παραμένει απαραίτητη.

«Ξέρουμε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν και είναι ακόμα αναπόφευκτη» δήλωσε σχετικά ο Μάριο Ντράγκι. Για να προσθέσει πως εάν οι προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής σταματήσουν το αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση του κόστους δανεισμού για τις αδύναμες χώρες.

Παράλληλα, μιλώντας με την ιδιότητα του προέδρου του European Systemic Risk Board, το οποίο είναι αρμόδιο για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, ο κ. Ντράγκι επισήμανε πως η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να είναι φιλική προς την ανάπτυξη ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Επιπροσθέτως, ο ίδιος επανέλαβε τις θέσεις του για την πορεία των επιτοκίων της ΕΚΤ, λέγοντας πως θα διατηρηθούν στα τρέχοντα ή χαμηλότερα επίπεδα όσο χρειάζεται. Σημείωσε ακόμη πως η νομισματική πολική αλλά και οι συνθήκες στις αγορές θα βοηθήσουν την ανάκαμψη, η οποία ωστόσο θα έχει αργό ρυθμό.

Σε ότι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τόνισε πως εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα χρηματοδότησης, επισημαίνοντας πως εξετάζονται τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By