Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μάρτιν Σουλτς: «Ο κ. Τσίπρας είναι προφανώς εκνευρισμένος»

Σε «εκνευρισμό» απέδωσε ο Μάρτιν Σουλτς την κριτική που δέχθηκε πρόσφατα από τον Αλέξη Τσίπρα για τις θέσεις του όσον αφορά τις πολιτικές που ακολουθεί η Άγκελα Μέρκελ

martin_schultz650

Μιλώντας στη Deutsche Welle, o απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε πως «ο κ. Τσίπρας είναι προφανώς εκνευρισμένος». «Διαφορετικά», πρόσθεσε, «δεν θα μου επιτιθόταν. Το καταλαβαίνω».
«Υπάρχει και η πολιτική της δημοκρατικής αριστεράς, την οποία εκπροσωπώ και η οποία είναι σε θέση πραγματικά να αλλάξει την Ευρώπη», συνέχισε ο κ. Σουλτς. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει στο Γερμανικό Πρακτορείο την έκπληξή του για τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ότι «δεν θα έπρεπε η γερμανίδα καγκελάριος να κατηγορείται για κάθε αρνητική εξέλιξη στην Ευρώπη» και διερωτήθηκε αν ο κ. Σουλτς είναι υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών ή της κ. Μέρκελ και των Χριστιανοδημοκρατών.
Υποστήριξε επίσης ότι με αυτή του τη θέση ο κ. Σουλτς διατύπωσε δημόσια την επιθυμία του να είναι ο εκλεκτός της κ. Μέρκελ στην Ευρώπη.

«Η Ελλάδα έχει αρκετές δυνατότητες»

Εξάλλου, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός εξέφρασε την άποψη ότι τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα «έκανε βήματα προς τα εμπρός» και ότι κατέγραψε ένα «αξιοπρόσεκτο» πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό.

Εκτίμησε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει αρκετές δυνατότητες, συμπληρώνοντας πως «στόχος πρέπει να είναι η ανάπτυξή της». «Αν αυτό προϋποθέτει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και άλλους όρους για τα επιτόκια, τότε θα πρέπει να συζητήσουμε για αυτά», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, μια τέτοια διαδικασία έχει ανάγκη από στήριξη στα ανώτατα κλιμάκια της πολιτικής ηγεσίας της Ε.Ε..
Μήνυμα εν όψει ευρωεκλογών

Θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στους έλληνες ψηφοφόρους, ο επικεφαλής των ευρωπαίων Σοσιαλιστών είπε τα εξής:
«Πιστεύω ότι το ζητούμενο για τους Έλληνες σε αυτές τις ευρωεκλογές είναι η πλειοψηφία που θα διαμορφωθεί. Αν δηλαδή θα είναι μια πλειοψηφία που θα τους βοηθήσει στην προσπάθεια της οικονομικής αναδιάρθρωσης και δεν θα τους φορτώσει με νέα βάρη». Κεντρικός πόλος αυτής της πλειοψηφίας είναι, κατά τον κ. Σουλτς, η σοσιαλδημοκρατία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By