Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Μάχη» δημοτικών αστυνομικών με τον Μητσοτάκη

Τη Δευτέρα η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας

dimotiki-astinomia1

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν σωματεία δημοτικών αστυνομικών και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αύριο, Δευτέρα, νομικοί εκπρόσωποι εκατοντάδων δημοτικών αστυνομικών από όλη την Ελλάδα εκτός από την κατάθεση ομαδικών προσφυγών στο ΣτΕ, θα αποστείλουν και εξώδικα υπομνήματα προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκη και προς τον ΑΣΕΠ.

Μήλον της έριδος είναι τα 20 μόρια που δόθηκαν σε προσληφθέντες υπαλλήλους το 2010 και ρυθμίσεις που καθορίζουν τα προσόντα για την κάλυψη νέων θέσεων στο Δημόσιο.

«Φωτογραφικές διατάξεις» για την κάλυψη θέσεων εφοριακών και τελωνειακών, «αθέμιτο προβάδισμα» με μοριοδότηση δημοτικών αστυνομικών που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας έναντι άλλων κατά τη διαδικασία μετάταξής τους στην ΕΛ. ΑΣ ή σε θέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης και «ρυθμίσεις που αντίκεινται στην αρχή της διαφάνειας και της αξιοκρατίας», είναι ορισμένες από τις αιτιάσεις στις οποίες βασίζονται οι προσφυγές που θα κατατεθούν τις προσεχείς ημέρες στο ΣτΕ.

Η νομική σύμβουλος της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εργατολόγος Μαρία Τσίπρα, κάνει λόγο για «καινοφανές φαινόμενο «φωτογραφικής» διάταξης, η οποία σκοπό έχει την κάλυψη προφανώς ευνοημένων από την κυβέρνηση υπαλλήλων».

Η κ.Τσίπρα αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία γνωστοποιήθηκαν μια σειρά θέσεων, όπου οι «διαθέσιμοι» δημοτικοί υπάλληλοι μπορούν να μεταταχθούν.

Όπως σημειώνει «το εύρος της ρουσφετολογικής τακτοποίησης που επιχειρεί το υπουργείο, αποτυπώνεται ανάγλυφα στον πίνακα προσόντων που συνοδεύει την απόφαση – ανακοίνωση, αφού το υπουργείο φτάνει στο σημείο να φωτογραφίζει πτυχία και τίτλους, που απαιτούνται για την ένταξη σε κατηγορίες προσωπικού, κατά παρέκκλιση όλων των διατάξεων του π. δ. 50/2001 (προσοντολόγιο), που ισχύει για τους υπαλλήλους, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η κ.Τσίπρα, για την κάλυψη θέσεων «ΠΕ ή ΤΕ Εφοριακών ή Τελωνειακών» οι τίτλοι σπουδών που απαιτούνται αναφέρονται όχι απλώς αναλυτικά, αλλά… εξαντλητικά, ενώ προκύπτουν ερωτηματικά περί της συνάφειας που μπορεί να έχει το έργο ενός τελωνειακού ή εφοριακού υπαλλήλου με πτυχία όπως Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ή Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By