Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μέρκελ: Βρισκόμαστε όλοι στην ίδια βάρκα

«Η Ευρώπη είναι ικανή για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις περισσότερο από ό,τι ίσως εκτιμούσαμε» δηλώνει η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της στην αυριανή έκδοση του περιοδικού Der Spiegel.

fosphotos.com | Consilium of the EE
fosphotos.com | Consilium of the EE

«Βρισκόμαστε όλοι στην ίδια βάρκα», δήλωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και τόνισε ότι «πολλά εξαρτώνται και για την Γερμανία, από το τι συμβαίνει στην Πορτογαλία, στην Ελλάδα, στην Ισπανία ή άλλες χώρες».

Επισήμανε δε ότι οι πρωθυπουργοί αυτών των χωρών έχουν την δημοκρατική νομιμοποίηση γα το θαρραλέο και επίπονο μεταρρυθμιστικό έργο που επιτελούν και ανέφερε ότι η ίδια υπερασπίζεται τα συμφέροντα όχι μόνο της χώρας της, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της για την συνέχιση των προγραμμάτων λιτότητας, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τις θυσίες των πολιτών.

«Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ισχυρή, εάν οι άλλες χώρες δεν πηγαίνουν καλά», επισήμανε η κυρία Μέρκελ και, ερωτηθείσα εάν η δύναμή της ως επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης έχει αυξηθεί λόγω της κρίσης, ανέφερε ότι η πολιτική του Βερολίνου τυγχάνει πολύ προσεκτικής παρακολούθησης διεθνώς.

«Η Ευρώπη είναι ικανή για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις περισσότερο από ό,τι ίσως εκτιμούσαμε», είπε η κα Μέρκελ και εξήγησε ότι λόγω της κρίσης έχουν ληφθεί αποφάσεις που προηγουμένως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Δήλωσε αισιόδοξη ότι θα συνεχιστεί η εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας, διότι στις χώρες αυτές, όπως σημείωσε, πολλοί πολίτες αναγνωρίζουν τις παραλείψεις που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, αλλά παραδέχθηκε ότι απαιτούνται μεγάλες θυσίες εκ μέρους των πολιτών.

(Πηγή: ΑΜΠΕ)

(Visited 1 times, 1 visits today)
By