Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Εκλογική αναμέτρηση στήθος με στήθος

 Ο συνασπισμός της Μέρκελ προηγείται ελαφρώς των κομμάτων της αριστεράς

germany-election-2009-9-23-7-11-14

Ο κεντροδεξιός συνασπισμός της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ προηγείται ελαφρώς, με ένα ποσοστό 45%, όλων μαζί των κομμάτων της αριστερής αντιπολίτευσης, τα οποία συγκεντρώνουν ένα ποσοστό 44%, δείχνει δημοσκόπηση που έκανε το ινστιτούτο Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag, τα οποία δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα ενόψει των εκλογών της Κυριακής στην Γερμανία.

Η δημοσκόπηση του Emnid δείχνει επίσης την υποστήριξη για το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) να μένει σταθερή στο 4%, κάτω από το 5% που χρειάζεται για να εκλέξει βουλευτές.

Η δημοσκόπηση αυτή έδειξε πως ο κεντροδεξιός συνασπισμός της Μέρκελ συγκεντρώνει ποσοστό 45%, με τους συντηρητικούς της Μέρκελ να λαμβάνουν σταθερά ποσοστό 39% και τον νυν εταίρο τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), να κερδίζουν μία μονάδα και να ανεβαίνουν στο 6% συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Emnid, η οποία είχε δοθεί στην δημοσιότητα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), παραμένουν σταθεροί στο 26% ενώ οι σύμμαχοί τους, οι Πράσινοι, χάνουν μία μονάδα και πέφτουν στο 9%. Το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς «Ντι Λίνκε» παραμένει σταθερό στο 9% στην δημοσκόπηση αυτή του Emnid.

Άλλες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα, αλλά και νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, δείχνουν ότι θα υπάρξει μια αναμέτρηση στήθος με στήθος στις εκλογές της Κυριακής, το οποίο αυξάνει την πιθανότητα να συγκροτηθεί μετεκλογικά ένας μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός δεξιάς-αριστεράς υπό την Μέρκελ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By