Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στις 17 Δεκεμβρίου η νέα γερμανική κυβέρνηση;

 Πυρετός  διαπραγματεύσεων με στόχο τον σχηματισμό ενός «μεγάλου συνασπισμού» με την συμμετοχή των Χριστιανοδημοκρατών  και των Σοσιαλδημοκρατών

AngelaMerkel

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, αλλά και το περιοδικό Focus υποστηρίζουν σήμερα, επικαλούμενοι πληροφορίες από το Βερολίνο, ότι η νέα κυβέρνηση της Άγγελας Μέρκελ θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το γερμανικό κοινοβούλιο στις 17 Δεκεμβρίου. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για τον πυρετό των διαπραγματεύσεων με στόχο τον σχηματισμό ενός «μεγάλου συνασπισμού» με την συμμετοχή των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, αλλά και των Σοσιαλδημοκρατών του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Όλο και πιο έντονα πλέον οι Χριστιανοδημοκράτες διεκδικούν για τον εαυτό τους το υπουργείο Οικονομικών» σημειώνει η Frankfurter Allgemeine, συμπληρώνοντας ότι : «Θεωρούν ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα πρέπει να παραμείνει υπεύθυνος για τον προϋπολογισμό, τη φορολογία και τα ευρωπαϊκά θέματα. Αυτό φαίνεται να το αποδέχονται πλέον και οι σοσιαλδημοκράτες, που είχαν ούτως ή άλλως περιορισμένο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο υπουργείο».

Αντιθέτως, η  εφημερίδα Berliner Zeitung, υπογραμμίζει ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. «Εάν ο Γκάμπριελ επιλέξει το υπουργείο Εξωτερικών σε έναν μεγάλο συνασπισμό, τότε οι χριστιανοδημοκράτες θα αναλάβουν το υπουργείο Άμυνας. Εάν επιλέξει το υπουργείο Οικονομικών, τότε το υπουργείο Οικονομίας θα πάει είτε στους Χριστιανοδημοκράτες, είτε στους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές» σημειώνει η εφημερίδα.

Πηγή: dw.de

(Visited 1 times, 1 visits today)
By