Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Μέρκελ: Πιθανές νέες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης

Flags of the European Union, Ukraine and Russia fly during the arrivals of leaders and delegations at an airport outside Minsk

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να επεκτείνει τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει σε Ρώσους αξιωματούχους εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.

«Η παρούσα κατάσταση δεν είναι ικανοποιητική«, ανέφερε η καγκελάριος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας. «Επί του παρόντος συζητείται η ένταξη στον κατάλογο (των κυρώσεων) και άλλων προσώπων«, τόνισε.

Η Άγγελα Μέρκελ αναμένεται να συναντηθεί κατ΄ ιδίαν στο Μπρισμπέιν με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Δήλωσε ότι δεν αναμένει κάποιες «αιφνιδιαστικές, σημαντικές αλλαγές» από τις συνομιλίες.

Η σύνοδος αυτή, που επρόκειτο να επικεντρωθεί σε οικονομικά θέματα, έχει μετατραπεί σε αναμέτρηση μεταξύ των ηγετών της Δύσης και του Ρώσου προέδρου, μετά τις πληροφορίες ότι ρωσικά στρατεύματα διείσδυσαν στην ανατολική Ουκρανία. Η Ρωσία διαψεύδει ότι έχει στείλει δυνάμεις για να ενισχύσουν τους φιλορώσους αντάρτες στην περιοχή.

Από το Κίεβο γνωστοποιήθηκε σήμερα ότι άλλοι τρεις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και των αποσχιστών, ανεβάζοντας στους 7 τους στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες.

Οι βομβαρδισμοί ξανάρχισαν νωρίς το πρωί γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή.

By