Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μέσα στη βδομάδα η συζήτηση για την υπόθεση Μπαλτάκου

Εντός της εβδομάδος θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου

vouli

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η συζήτηση θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη. Αυτό προκύπτει από τις επαφές του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη με την κυβέρνηση. Η οριστικοποίηση της ημερομηνίας θα γίνει πιθανότατα εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε σχετικό αίτημα την Πέμπτη αφού είχε αποκαλυφθεί το βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, που οδήγησε στην παραίτηση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης. Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «μείζον θέμα για τη δημοκρατία και την ομαλότητα» και για «μείζον θεσμικό θέμα» όσον αφορά τις αναφορές Μπαλτάκου σε σχεδιασμούς χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

«Είναι προφανές ότι η επίσημη αφήγηση, πως ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και ισχυρός κρίκος της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε εν αγνοία του πρωθυπουργού, δεν μπορεί να πείσει κανέναν», υπογράμμισε στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά απεδείχθη επικίνδυνη, δεν μπορεί να συνεχίσει να χειρίζεται τις τύχες της χώρας».
«Πρωτίστως ο Πρωθυπουργός, που οφείλει να δώσει εξηγήσεις, αλλά και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που εν γνώσει του στηρίζει μια κυβέρνηση με εκλεκτικές συγγένειες με το παρακράτος της Ακροδεξιάς», κατέληγε.

Πηγή: naftemporiki.gr

By