Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μέσα στο 2014 η εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε για μικρότερη επιβάρυνση των πολιτών

ydrogonathrakes

Δουλειά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 αναμένεται να πιάσουν τα γεωτρύπανα στο Ιόνιο και πιθανόν και στο Κατάκολο, για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο Mega, και εκτίμησε ότι στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2014 θα έχει τελειώσει όλη η έρευνα στο Ιόνιο και θα βγουν τα αποτελέσματα για τα 15 οικόπεδα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι σε κάθε γεωτρύπανο απασχολούνται περίπου 1.000 εργαζόμενοι.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε, επίσης, ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στο τέλος του 2014 να έχει επέλθει η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στον καταναλωτή από το κόστος της πράσινης ενέργειας.

«Εγώ αυτό για το οποίο μπορώ να δεσμευτώ και θεωρώ ότι έτσι πρέπει να γίνεται μιλώντας με ειλικρίνεια στον κόσμο είναι ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στο τέλος του 2014 να έχει υπάρξει η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στον καταναλωτή ο οποίος δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις. Γι” αυτό ψάχνουμε εναλλακτικούς τρόπους για παράδειγμα να δούμε πώς μπορεί να επιμεριστεί αυτό το κόστος και στους παραγωγούς» επεσήμανε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By