Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Μέσι ο λυτρωτής: με γκολ στις καθυστερήσεις 1-0 η Αργεντινή!

Με γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λιονέλ Μέσι έδωσε τη νίκη στην Αργεντινή με 1-0 επί του Ιράν, ξεσηκώνοντας μια ολόκληρη χώρα και βυθίζοντας στη θλίψη μια άλλη…

lionel-messi-argentina

Τίποτα δεν έδειχνε αυτή την εξέλιξη στο ματς όπου οι Πέρσες απείλησαν ακόμη και με τη νίκη την Αργεντινή, με αποκορύφωμα την μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 86ο λεπτό (με τον Κουτσανεζάντ που νικήθηκε από τον αργεντινό τερματοφύλακα).

Ο Ρομέρο, ο νοτιοαμερικάνος γκολκίπερ ήταν ο άνθρωπος που είχε κρατήσει και νωρίτερα ζωντανή στο Εστάντιο Μινεϊράο την υποψήφια πρωταθλήτρια κόσμου, με μια μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Ντεζαγιέ.  

Αν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα; Ασφαλώς όχι γιατί το Ιράν, που έβγαλε μια απίστευτη μαχητικότητα και τρομερή θέληση είχε τις φάσεις του και τις μεγάλες στιγμές. Δικαιότερο αποτέλεσμα; Η ισοπαλία αλλά, αυτά θα… ξεχαστούν στην πορεία. Η ιστορία θα καταγράψει αυτή την αγχωτική νίκη της Αργεντινής που προβλημάτισε για δεύτερο συνεχόμενο (μετά το 2-1 επί της Βοσνίας) παιχνίδι…

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Φ. Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Ιγκουαΐν (77′ Παλάσιο), Γκάγκο, Ντι Μαρία, Μέσι, Αγκουέρο (77′ Λαβέτσι).

By