Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μέσω διαδικτύου η ενημέρωση των συνταξιούχων

Δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες τέθηκαν σε λειτουργία ώστε να μπορούν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ να ελέγξουν τους αριθμούς του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ.

www.fosphotos.com/Angeliki Panagiotou
www.fosphotos.com/Angeliki Panagiotou

Για να μπορούν να ελέγξουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ εάν είναι καταχορυμένοι σωστά οι αριθμοί του ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες έθεσε σε λειτουργία το Ίδρυμα. Σκοπός είναι η διευκόλυνση των συνταξιούχων και η αποφυγή της ταλαιπωρίας με την προσέλευσή τους στα υποκαταστήματα.

Οι υπηρεσίες αυτές είναι η «Πληροφόρηση Συνταξιούχων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ» και η «Ενημέρωση στοιχείων Συνταξιούχων».

Κατά τη πρώτη ηλεκτρονική υπηρεσία, ο συνταξιούχος εισάγοντας τον ΑΜ-ΔΙΑΣ (που εμφανίζεται στα τρίμηνα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων) πληροφορείται εάν υπάρχει καταγεγραμμένος ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ στα αρχεία του ΙΚΑ. Ενώ στη δεύτερης παρέχεται η δυνατότητα στον συνταξιούχο να ενημερώσει την Υπηρεσία Συντάξεων του ΙΚΑ με τα σωστά στοιχεία του.

Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr), στην κατηγορία «ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς ασφαλισμένους – συνταξιούχους». Η διοίκηση του ΙΚΑ επισημαίνει ότι οι εν λόγω εφαρμογές απευθύνονται στους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ.ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΙΛΤ και τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ.

 

 

By