Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μέτρα για τους σεισμοπαθείς της Φθιώτιδας

40% δωρεάν κρατική αρωγή και κατά 60% άτοκο δάνειο

seismographosΑπό 40% δωρεάν κρατική αρωγή και κατά 60% άτοκο δάνειο, θα αποτελείται η στεγαστική συνδρομή για την κατασκευή ή επισκευή των κτισμάτων που επλήγησαν από τους σεισμούς στη Φθιώτιδα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υποδομών.

Οι συγκεκριμένες πιστωτικές διευκολύνσεις θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών που προωθείται προς δημοσίευση.

Επιπλέον, θα χορηγηθεί επιδότηση ενοικίου στους σεισμόπληκτους των οποίων η μόνιμη και κύρια κατοικία τους έχει πληγεί, με ποσό από 200 ευρώ έως 300 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένειας και για χρονικό διάστημα μέχρι 2 έτη για τους ιδιοκτήτες και 6 μήνες για τους ενοικιαστές.

Ακόμα θα χορηγηθούν λυόμενοι οικίσκοι για την προσωρινή στέγαση των σεισμοπλήκτων ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες και τις τοπικές συνθήκες.

Συνολικά διενεργήθηκαν 1.566 αυτοψίες σε κτίρια, από 70 μηχανικούς της ΥΑΣ και διαπιστώθηκε ότι εξ αυτών τα 940 (ποσοστό 60%) ήταν κατοικήσιμα και τα 626 μη κατοικήσιμα (ποσοστό 40%). Στις αυτοψίες αυτές συμπεριλαμβάνονται όλα τα σχολεία της περιοχής, καθώς και τα δημόσια και δημοτικά/κοινοτικά κτίρια και οι ιεροί ναοί. Στις περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν επικινδυνότητες, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By