Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο

«Νομίζω ότι κατά βάθος μας αγαπάτε και μας θαυμάστε» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών

stournaras vouli 2

Με ψήφους 150 έναντι 119, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 269 βουλευτές.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης.

Λαϊκισμό και ασέβεια απέναντι στις θυσίες των πολιτών καταλόγισε στον Αλ. Τσίπρα ο υπουργός Οικονομικών και σχολιάζοντας όσα για τη νέα Ελλάδα οραματίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε με ποιο τρόπο θα γίνουν πράξη. «Ποια νέα Ελλάδα; Με ειδικά δικαστήρια και κρεμάλες όπως είπε ο κ. Παναγούλης; Νέα Ελλάδα με μονομερή χρεοκοπία και δραχμή; Όπου η οικονομία είναι το κράτος και κρατισμός η οικονομία; Που διώχνονται επενδύσεις και απειλούνται με φυλάκιση δημόσιοι λειτουργοί;», ήταν τα ερώτημα που απηύθυνε ο Γ. Στουρνάρας και απάντησε και σε όσα περί στημένης εξόδου στις αγορές, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Ανέφερε ότι το μέρισμα ήταν επινόηση της κυβέρνησης και για στημένη έξοδο, δηλαδή, τι μας λέει, ότι «στήσαμε» εκατοντάδες επενδυτές, δεν ορρωδείτε προ ουδενός», ανέφερε και πρόσθεσε πως σήμερα χιλιάδες νοικοκυριά βλέπουν στο λογαριασμό τους το αποτέλεσμα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Πως θα το κατάφερναν αυτό οι τιμητές και οι καταστροφολόγοι; Πραγματικά λυπάμαι, γιατί κατά βάθος νομίζω ότι μας αγαπάτε και μας θαυμάζεται αλλά κάτι πρέπει να πείτε από αυτό εδώ το βήμα», συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών και επεσήμανε πως η πολιτική σταθερότητα είναι κρίσιμο θέμα.

«Φορείς των πιο ακραίων και απαρχαιωμένων αντιλήψεων έρχεστε να αλλάξετε τα πάντα, με τις κρεμάλες και τα ειδικά δικαστήρια; Σας θυμίζω ότι οι μεσαιωνική θεωρία δεν έχει υπόσταση και οι θιασώτες της δεν έχουν μέλλον», σημείωσε.

tsipras vouli

Θυμίζουμε πως νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας  κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επινόησε το κοινωνικό μέρισμα, το πλεόνασμα και την περιβόητη έξοδο στις αγορές, αλλά για κακή της τύχη, όσο κι αν βαφτίζει το κρέας –ψάρι τα μνημόνια δεν θα τελειώσουν όσο κυβερνά τη χώρα. Εκτίμησε ότι θα έρθουν νέα μέτρα μετά τις εκλογές και για συνταγή θανάτου που εφαρμόζει τα τελευταία 4 χρόνια.

«Βασικό σας χαρακτηριστικό είναι η αναξιοπιστία», είπε και επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό ότι όσο κι αν κρύβεται δεν θα γλιτώσει από την κατάρρευση. «Δεν μπορεί να παρουσιάζεστε ως καινούργιο, γιατί είστε το παλιό που καταρρέει, είστε εκφραστές της παλιάς Ελλάδας, η παλιά Ελλάδα είναι τα κόμματα σας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και οι αρχηγοί σας», τόνισε και πρόσθεσε πως το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης είναι οι καρέκλες της εξουσίας και η στήριξη της Μέρκελ και όχι ο τόπος και οι επόμενες γενιές.

«Αν υπάρχει μια πιθανότητα για ρήξη με το παλιό, αυτό δεν θα το κάνετε εσείς, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το λαό, την ψήφο και τους αγώνες του, θα ξεφορτωθεί οριστικά το παλιό», κατέληξε.

By