Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου η πώληση της NBGI

Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για την απόκτηση της επενδυτικής εταιρείας έχουν εκφράσει κολοσσοί του κλάδου, όπως οι μονάδες private-equity των Goldman Sachs και Deutsche Bank

ethniki trapeza tis ellados

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία πώλησης της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στο Λονδίνο, NBGI Private Equity, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για την απόκτηση της επενδυτικής εταιρείας έχουν εκφράσει κολοσσοί του κλάδου, όπως οι μονάδες private-equity των Goldman Sachs και Deutsche Bank. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο και προς στιγμήν η ελληνική τράπεζα βρίσκεται σε τελικές συζητήσεις με τους «μνηστήρες» που έχουν επιλεγεί.

Το ποσό των 300 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 380 εκατ. ευρώ) που αναφέρεται στα ξένα δημοσιεύματα ως το πιθανό τίμημα για την πώληση της NBGI χαρακτηρίζεται ως «εφικτό».

Η Εθνική έχει συμπεριλάβει την πώληση της επενδυτικής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο στα σχέδια για την περαιτέρω κεφαλαιακή της ενίσχυση από πώληση θυγατρικών, συνολικού ύψους 1,04 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Η NBGI Private Equity ιδρύθηκε το 2000 και σήμερα διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ.

By