Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μέχρι τελευταία στιγμή για τη διαθεσιμότητα

Με ανοιχτό το θέμα των 1.500 διοικητικών ΑΕΙ- ΤΕΙ συνεδριάζει σήμερα για τη διαθεσιμότητα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, το Κυβερνητικό Συμβούλιο επρόκειτο σήμερα να επιβεβαιώσει οριστικά τη λίστα με τους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους που θα υπαχθούν στη διαθεσιμότητα του Σεπτεμβρίου, προχωρώντας στην κατάργηση 1.900 οργανικών θέσεων και να στείλει το μήνυμα ότι όλα είναι έτοιμα λίγο πριν την άφιξη της τρόικας.

Η εμπλοκή όμως στο θέμα των 1.500 διοικητικών υπαλλήλων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λόγω της άρνησης των πρυτάνεων να παραδώσουν τις σχετικές λίστες, έχει ως αποτέλεσμα η συνεδρίαση σήμερα στη μία το μεσημέρι να πραγματοποιείται με μία εκκρεμότητα, η οποία όμως όπως διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου θα λυθεί πριν φτάσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Το Μαξίμου δια του υπουργείου Παιδείας έχει ξεκαθαρίσει στους πρυτάνεις ότι έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα ουσιαστικά, προκειμένου να συνεργαστούν, διαφορετικά η διαθεσιμότητα θα προχωρήσει ερήμην τους, με την κατάρτιση από την κυβέρνηση της σχετικής λίστας. Κριτήριο θα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τη σύγκριση των ελληνικών πανεπιστημίων με τα ευρωπαϊκά ανώτατα ιδρύματα βάσει μελέτης του ΟΟΣΑ και ειδικότερα ο αριθμοδείκτης που αφορά στην αναλογία διοικητικών υπαλλήλων ανά 100 φοιτητές.

Οι πρυτάνεις, που διαφωνούν με τη διαθεσιμότητα καθώς υποστηρίζουν ότι θα προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες στα πανεπιστήμια, θα έχουν σήμερα στις δύο το μεσημέρι, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Οι πρυτάνεις έχουν συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο για την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By