Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία προκύπτει ότι το προς διάθεση ποσό θα αποδοθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία

 

greece-money-austerity-measures.si

 

Την καταβολή του 100% των 450 εκατομμυρίων ευρώ του κοινωνικού μερίσματος αναμένει η κυβέρνηση, καθώς το πρόγραμμα εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά και η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, τη νέα γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, και τους βουλευτές Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα με αντικείμενο την πορεία χορήγησης του «κοινωνικού μερίσματος».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση αξιολογήθηκε η πορεία υποβολής των αιτήσεων και έγινε αποτίμηση της απόδοσης του «κοινωνικού μερίσματος» μετά τη διεύρυνση των κριτηρίων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Όπως τονίζεται, με τα μέχρι σήμερα στοιχεία προκύπτει ότι το προς διάθεση ποσό θα αποδοθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία, ενώ αναλυτικές ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ότι με βάση τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση στις 3 Ιουνίου :

-Διευρύνεται το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα.

-Όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, καταληκτική προθεσμία για την καταβολή των αιτήσεων, θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.

By