Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέχρι 10 Μαΐου οι αιτήσεις για το ΕΣΠΑ

Δεν αναμένεται να δοθεί παράταση από το υπουργείο Ανάπτυξης.

moneyΗ προθεσμία υποβολής των προτάσεων για τη δράση ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου, λήγει στις 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η έγκαιρη υποβολή των προτάσεων θα συντείνει στην επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης και την ένταξη των επενδύσεων και την καταβολή των ενισχύσεων στους ωφελούμενους επενδυτές.

Γνωστοποιείται επίσης ότι κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr) λειτουργούσε κανονικά για την υποβολή ηλεκτρονικών προτάσεων όλο το 24ωρο, ενώ το Help Desk του Πληροφοριακού Συστήματος θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΜΟΔ, μέχρι την Τρίτη 23 Απριλίου βρίσκονταν σε διαδικασία επεξεργασίας περίπου 12.100 προτάσεις.

Η Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων/ΕΣΠΑ συνιστά στους υποψήφιους επενδυτές να καταθέσουν έγκαιρα τις προτάσεις τους ώστε να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν από φόρτο του συστήματος τις τελευταίες ημέρες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By