Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μήνυμα αισιοδοξίας Σαμαρά, με αφορμή το σχέδιο ανάπλασης της Αθήνας

EU

Δείγμα ζωντάνιας μέσα στον ζόφο της κρίσης η ανάπλαση της Αθήνας τόνισε σε εκδήλωση ο πρωθυπουργός. Παρόντες οι Βενιζέλος – Κουβέλης. Αιχμές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ως ένα από τα 3 μεγάλα έργα της κυβέρνησης παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας, με αφορμή της ανάθεση του έργου σε Ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο, μετά από σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε το ίδρυμα Ωνάση.

EU

Ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε στην ειδική εκδήλωση που έγινε για την ανάδειξη του νικητή του διαγωνισμού, σημειώνοντας ότι την τριάδα των εργων συμπληρώνυν η ανάπλαση του φαληρικού δέλτα και η δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό που βρίσκονται σε διαδικασία ανάθεσης.

Ο Α.Σαμαράς επισήμανε ότι η ανάθεση της ανάπλασης της Αθήνας αναδυκνείει πως «υπάρχουν ζωντανές δυνάμεις που μέσα στον ζόφο της κρίσης οραματίζονται την Ελλάδα αλλιώς» και πως «η Αθήνα μπορεί να ξαναγεννηθεί στην ψυχή μας».

Το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας ότι θα εκταμιευθούν 80 εκατομμύρια ευρώ για την χρηματοδότηση του έργου που έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης μέχρι το 2015 εφόσον δημοπρατηθεί το 2014. Παρών στην εκδήλωση και ο Ε.Βενιζέλος που αναφέρθηκε στον συμβολικό χαρακτήρα του έργου. Χαρακτηριστικά επισήμανε πως «η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα προβλήματά της και ως τούτου έχει πολύ μεγάλη σημασία να αναδεικνύουμε την εκδοχή της αισιόδοξης και δημιουργικής πατρίδας». Επίσης ήταν εκεί οπρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο Δ.Παπαδημούλος ευχόμενος δεικτικά «η μελέτη αυτή να μήν μείνει μακέτα». [space size=»30″]

By