Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

«Μήνυμα δυσφορίας από τις ευρωεκλογές» λέει η Ντόρα Μπακογιάννη

Την άποψη πως η ΝΔ θα πρέπει να κάνει στροφή προς το κέντρο επανέλαβε η κυρία Μπακογιάννη

mpakogianni

Μήνυμα αλλαγής της φορολογικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στέλνει η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» αφήνοντας παράλληλα έντονες αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τις πολιτικές του ως αξιωματικής αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τη βουλευτή της ΝΔ, το κυβερνών κόμμα οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες προς μια κατεύθυνση εθνικής συνεννόησης για τα κρίσιμα ζητήματα και αναμένει, όπως λέει, από τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί.

«Είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση θα πάψει να κυβερνά όταν έχει τη δεδηλωμένη. Από την άλλη μεριά θεωρώ απολύτως λογικό ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δικαιούται μια σε βάθος ενημέρωση κυρίως για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής, όπως π.χ. η διαπραγμάτευση για το χρέος και τα εθνικά θέματα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το μήνυμα των εκλογών, σημειώνει πως σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση ήταν ένα μήνυμα δυσφορίας ενώ σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ το μήνυμα των πολιτών ήταν πως ο λαϊκισμός έχει πλέον πεθάνει.

Η κ. Μπακογιάννη διευκρινίζει πάντως ότι ο λαός απέδειξε πως θέλει να συνεχιστεί η προσπάθεια έτσι ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων. Για την ίδια, υπάρχει πλέον ανάγκη συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων και ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ πρέπει να κάνει στροφή προς το κέντρο.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο αλλαγών στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αναγνωρίζει, όπως λέει, τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Γιάννης Στουρνάρας στο πλαίσιο των επιλογών που είχε, τονίζει όμως πως «τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε τη φορολογική πολιτική για να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να ελαφρυνθούν οι πολίτες».

Αντιλαμβάνομαι ότι το ενδιαφέρον το δημοσιογραφικό εντοπίζεται στα πρόσωπα, δεν είναι όμως τα πρόσωπα το ζητούμενο, το ζητούμενο είναι η πολιτική, επισημαίνει χαρακτηριστικά.

By