Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μήνυμα στήριξης Ομπάμα στην Ελλάδα

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε με ζεστά λόγια για την Ελλάδα και την ελληνική κληρονομιά.

ObamaΟ Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο για να τιμηθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου και η Ελληνική Ανεξαρτησία  τόνισε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα έχουν σταθεί πάντα δίπλα-δίπλα».

Ο πρόεδρος Ομπάμα μίλησε με ζεστά λόγια για την Ελλάδα και την ελληνική κληρονομιά, υπογραμμίζοντας την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς τη χώρα μας για την ανασυγκρότηση της οικονομίας της.

Ο Αμερικανός ηγέτης επισήμανε το γεγονός ότι «κάθε χρόνο, η Αμερική γιορτάζει την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της γενέτειρας της δημοκρατίας και της παλαιότερης δημοκρατίας του κόσμου», προσθέτοντας ότι «στοχαζόμαστε πάνω στις αρχαίες ελληνικές αρχές που ενέπνευσαν τους ιδρυτές του Έθνους μας για να κατοχυρωθούν οι εξουσίες της κυβέρνησης στα χέρια του λαού». Ο Αμερικάνος πρόεδρος τόνισε ότι «οι λαοί μας (ΗΠΑ και Ελλάδας) έχουν μάθει ότι η δημοκρατία ανθεί όταν σεβόμαστε τις διαφορές μας, εμμένουμε στις αρχές που μας ενώνουν και προχωρούμε με κοινό σκοπό».

Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στον δικό του χαιρετισμό, επισήμανε ότι «η Ελλάδα και η ελευθερία είναι έννοιες ταυτόσημες». Ο κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και εξήρε τη συμβολή των ομογενών για τη σύσφιγξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

 

 

By