Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μήνυση γιατρών κατά του πλαφόν στη συνταγογράφηση

Στον Άρειο Πάγο προσφεύγει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, που καλεί σε πανυγειονομική απεργία στις 6 Φεβρουαρίου

giatroi1_626_355

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητεί την κατάργηση του πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων καταθέτει τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ καλούν τους γιατρούς να συνεχίσουν το λειτούργημά τους υπερασπίζοντας την υγεία και την περίθαλψη κάθε ασθενούς. «Οι κανόνες ιατρικής, ηθικής και δεοντολογίας, αλλά και η προστασία της Υγείας, είναι υποχρέωση που απορρέει από τον όρκο και τις υποχρεώσεις του ιατρικού λειτουργήματος» τονίζουν.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου τονίζουν ότι θα προστατεύσουν με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των μελών τους και καλούν την Πολιτεία να ανταποκριθεί προκειμένου να βρεθούν εκείνες οι λύσεις που υπηρετούν τους στόχους ομαλής και αξιοπρεπούς περίθαλψης για όλους.

Επίσης, καλούν όλους τους γιατρούς να συμμετάσχουν ενεργά στην πανυγειονομική απεργία της 6ης Φεβρουαρίου, την ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη. «Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, που πρέπει όλοι να τιμούμε και να υπερασπιζόμαστε» τονίζουν.

Ο ΠΙΣ έχει καταθέσει τις θέσεις του για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο που προωθείται διαλύει κυριολεκτικά την πρωτοβάθμια φροντίδα. Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την εισαγωγή νέου στη Βουλή «που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και θα γίνει αποδεκτό από τα μέλη της κοινωνίας μας».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρούν απαραίτητη την ύπαρξη μεταβατικού σταδίου για την ομαλή πορεία της περίθαλψης και τις εργασιακές σχέσεις των ιατρών.

By