Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μήνυση για 1 δισ. δολάρια κατά του Τομ Κρουζ

Κατατέθηκε αγωγή εναντίον του 1 δισ. δολαρίων για κλοπή σεναρίου για την ταινία «Mission Impossible- Ghost Protocol»

cruise600_060214

Ο Patrick ισχυρίζεται ότι η ταινία είναι εμπνευσμένη από ένα σενάριο, που λεγόταν «Head On», το οποίο είχε γράψει ο ίδιος το 1998 και είχε προσπαθήσει να το δώσει τότε στο Hollywood. Το σενάριο χωρίς να το γνωρίζει εκείνος δόθηκε στο πρακτορείο του Tom Cruise, Creative Artists Agency, και κάποια στιγμή έγινε ταινία

Αγωγή ενός δις. δολαρίων κατέθεσε ο 62χρονος σεναριογράφος Timothy Patrick εναντίον του γνωστού Αμερικανού ηθοποιού Tom Cruise και της Paramount Pictures, ισχυριζόμενος ότι του έκλεψε το σενάριο της ταινίας «Mission Impossible-Ghost Protocol» που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2011.

Ο Patrick ισχυρίζεται ότι η ταινία είναι εμπνευσμένη από ένα σενάριο, που λεγόταν «Head On», το οποίο είχε γράψει ο ίδιος το 1998 και είχε προσπαθήσει να το δώσει τότε στο Hollywood. Το σενάριο χωρίς να το γνωρίζει εκείνος δόθηκε στο πρακτορείο του Tom Cruise, Creative Artists Agency, και κάποια στιγμή έγινε ταινία. Οταν εκείνος είδε την ταινία αναγνώρισε αμέσως το δικό του σενάριο.

Η συγκεκριμένη ταινία είχε εισπράξεις 690 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον από τις πωλήσεις εισιτηρίων στον κινηματογράφο, 145 εκατ. από τις πωλήσεις των dvd και εκατ. δολάρια από την ενοικίαση των dvd. H πλευρά του ηθοποιού κάνει λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες.

By