Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μίλαν Τόμιτς: η δική του νίκη κόντρα στον Περάσοβιτς…

Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Μίλαν Τόμιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν καθόλα θετικό με τον ίδιο μάλιστα να παίρνει τις δικές του… νίκες απέναντι στον Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Ο ίδιος μιλώντας μετά από το παιχνίδι της πρεμιέρας έκανε ξεχωριστή αναφορά στην άμυνα.

ÔÏÌÉÔÓ  ÂÁËÅÍÈÉÁ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ  (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2014-2015)Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είπε αρχικά: «Ξέραμε ότι η Βαλένθια παίζει πολύ σκληρή άμυνα επάνω στη μπάλα. Παίζει σκληρή άμυνα στην έδρα της. Αντιδράσαμε σωστά όταν βρεθήκαμε τέσσερις πόντους πίσω, με αρκετή συγκέντρωση στην άμυνα καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Δώσαμε μόνο 1-2 αιφνιδιασμούς στη Βαλένθια, κάναμε εξαιρετική δουλειά σε αυτό το κομμάτι».

Στη συνέχεια στάθηκε στην απόδοση δύο παικτών: «Θέλω να σταθώ στον Πέτγουεϊ, ο οποίος σήμερα δεν σκόραρε, αλλά ήταν από τους καλύτερους μας παίκτες. Σε ό,τι είχαμε ετοιμάσει στην άμυνα και στις αλλαγές, το έκανε, ήταν παντού. Θέλω να σταθώ και στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος για άλλη μια φορά έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπης αυτή τη στιγμή».

Όσο για το τι είχε σχεδιάσει πριν το ματς, ο Μίλαν Τόμιτς είπε: «Είχαμε πει πριν από το παιχνίδι ότι αν θέλαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό, θα έπρεπε να είχαμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και να σταματούσαμε τον αιφνιδιασμό της Βαλένθια. Τους αρέσει να τρέχουν και να σουτάρουν ακόμη και τρίποντα στον αιφνιδιασμό και εμείς αυτό το αποτρέψαμε. Και το καταφέραμε αυτό και με την άμυνα μας, αλλά και με τα δικά μας επιθετικά ριμπάουντ».

Τα δεκάλεπτα του αγώνα με τη Βαλένθια: 18-20, 36-38, 54-56, 68-71.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Β. Περάσοβιτς): Ρίμπας 2, Βαν Ρόσομ 10 (2), Σάτο 11 (1), Λίστσουκ 3 (1), Λούτσιτς 6 (1), Βίβες, Μαρτίνεθ, Μπάικς 11 (1), Λόντσαρ 8, Αγκιλάρ 3 (1), Χαρανγκόντι 14.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τόμιτς): Πέτγουεϊ (8ρ.), Χάντερ 9 (6ρ.), Ντάνστον, Σπανούλης 21 (4τρ., 5ασ.), Σλούκας 14 (1τρ., 4ρ.), Αγραβάνης, Μάντζαρης 9 (3), Λαφαγιέτ 4, Λοτζέσκι 14(4ρ.).

 

 

By