Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μίλησαν επιτέλους Στουρνάρας – Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί για τη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας τονίζοντας ωστόσο ότι πάντα θα στηρίζει την προσπάθεια της χώρας

Papandreou

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τηλεφωνικά τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα.

Όπως έγινε γνωστό από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πάντα στήριζε την εθνική προσπάθεια της χώρας, και ότι αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Επισήμανε, δε, ότι στο παρελθόν μόνος του σήκωσε όλο το βάρος αυτής της προσπάθειας.

Σημείωσε επίσης ότι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί επί του κειμένου συμφωνίας με την τρόικα, αφού αυτό κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Για τη στάση του αυτή, άλλωστε, είχε προϊδεάσει σχετικώς από χθες, Τρίτη, μέσω συνεργατών του.

stournaras-570-800x408

Συγκεκριμένα, συνεργάτες του κ. Παπανδρέου σημείωναν την Τρίτη ότι «από το πρωί και εν όψει της διαφαινόμενης συμφωνίας με την τρόικα, κάποιοι σχολιαστές άρχισαν να εκφράζουν τους «προβληματισμούς τους» σχετικά με το αν θα στηρίξει ο Γιώργος Παπανδρέου το αποτέλεσμα της συμφωνίας».

«Ουδείς μπορεί να έχει αποφασίσει κάτι, επομένως και ο Γιώργος Παπανδρέου, αν πρώτα δεν γνωρίζει περί τίνος πρόκειται να αποφασίσει» συμπλήρωναν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι «αντί να μας ενημερώσουν, αν γνωρίζουν, ποιο είναι το ζήτημα επί του οποίου πρέπει κάποιος να αποφασίσει, ενδιαφέρονται πρωτίστως για το… επόμενο βήμα».

Οι ίδιοι κύκλοι επεσήμαναν ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου, ό,τι πίστευε το πιστεύει και ό,τι έπραττε θα πράξει – και πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Όπως κάνει πάντα και για όλα. Επομένως, δεν έχουν για κάτι να «προβληματίζονται», όσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου».

By