Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μίνι- τρικυμία από διάταξη τροπολογίας του ΥΠΟΙΚ

«Κάρφωσε» τον Γκίκα Χαρδούβελη η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

vouli-dispistia

«Κάρφωσε» τον Γκίκα Χαρδούβελη η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δηλώνοντας την έντονη αντίθεσή της με διάταξη τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη που συζητείται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε στη Βουλή, ότι την ώρα που το υπουργείο μας με το νομοσχέδιο που συζητούμε φέρνει ρύθμιση που υποχρεώνει και τις ΜΚΟ να αναρτούν τα στοιχεία τους στη «Διαύγεια», παρεισέφρησε διάταξη σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που θέτει εν αμφιβόλω το πρόγραμμα «Διαύγεια». Η εν λόγω διάταξη μας βρίσκει απολύτως αντίθετους και αναμένουμε από το υπουργείο Οικονομικών να την αποσύρει».

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου σημείωσε μάλιστα, με νόημα πως με την παρατήρησή της συμφωνεί απόλυτα και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίμαχη διάταξη της τροπολογίας που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα προβλέπει πως «οι πράξεις ανάληψης υποχρέωσης και οι σχετικές ανακλητικές αποφάσεις των διατακτών, που εκδόθηκαν μέχρι 30-9-2014, ισχύουν από την έκδοσή τους ανεξάρτητα από το χρόνο ανάρτησής τους στο διαδίκτυο «Διαύγεια». Στην πράξη οι διάφορες πληρωμές του Δημοσίου μπορούν να γίνονται ακόμα και αν οι σχετικές αποφάσεις δεν έχουν δημοσιευτεί.

By