Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μίνι υπουργικό συμβούλιο

Προετοιμασίες για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ

FOSPHOTOS

Τελευταία ενημέρωση: 13:34

Μίνι υπουργικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, υπό τον πρωθυπουργό, ο οποίος επέστρεψε χθες από τις ΗΠΑ και με τη συμμετοχή των υπουργών που θα τον συνοδεύσουν στο ταξίδι του στο Ισραήλ, τη Δευτέρα.

Στην ατζέντα βρέθηκαν τα θέματα της ενέργειας, οι διμερείς επαφές με το Ισραήλ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση δεν συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας, όπως οι εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή.

Στη σύσκεψη συμμετείχανοι υπουργοί Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας, Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλος, Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης.

Οι επτά υπουργοί θα υπογράψουν συμφωνίες με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους και θα συμμετάσχουν στο Ανώτατο Υπουργικό Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός είναι πιθανόν μέσα στο Σαββατοκύριακο να έχει και συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος πρόκειται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Το βράδυ της Παρασκευής ο Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να συζητήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική αλλά και για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By