Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μίτσελ (απολαυστικός, όπως πάντα): «Θάθελα νάμουν Ρομπέρτο ή Μήτρογλου, αλλά δεν το επιτρέπουν ηλικία και κιλά…»

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, υποστήριξε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας παράλληλα πως οι ερυθρόλευκοι πρέπει να αγωνιστούν όπως στα πρώτα 65 λεπτά του πρώτου αγώνα. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος θυμήθηκε τα χρόνια που ήταν ποδοσφαιριστής και αναφέρθηκε στην κριτική που δέχεται η ομάδα του στην Ελλάδα.

mitsel-panigirikoΑναλυτικά όσα είπε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου:

Στο ίδιο γήπεδο έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα είχε ηττηθεί, θέλει να πάρει εκδίκηση;

Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Ηταν διαφορετικό γήπεδο, μπορεί να ήταν στο ίδιο μέρος, αλλά είναι διαφορετικό γήπεδο. Δεν θέλω να μιλώ για το ποδοσφαιρικό μου παρελθόν, αλλά μου θυμίζετε πως ηττήθηκα εδώ και ότι δεν αγωνίστηκα ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντα πιστεύουμε ότι όλα μπορούν να είναι διαφορετικά,

Τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός για να μη δεχθεί την ίδια πίεση που δέχθηκε στο πρώτο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, όπου ο Ρομπέρτο πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση. Θα αλλάξει κάτι για να μη συμβεί το ίδιο;

Αν κάποιος δει τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, θα δει έναν ήρωα και αυτός ήταν ο Ρομπέρτο. Αν δει τα προηγούμενα 65 λεπτά θα δει μία ομάδα που δεν επέτρεψε στη Γιουβέντους να κάνει το παιχνίδι της και έτσι θέλουμε να παίξουμε. Αν θυμηθούμε το ματς εκείνο θα διαπιστώσουμε πως αξίζαμε να νικήσουμε και αυτό μας δίνει θάρρος για να πετύχουμε κάτι καλό εδώ. Δεν θα τολμούσα ποτέ να μην παίξω χωρίς τερματοφύλακα.

Αν θα παίξει ο Φουστέρ που στάθηκε δίπλα του στη Συνέντευξη Τύπου;

Ποτέ δεν θα με κάνετε να σας πω την 11αδα. Κάποιες φορές λέμε ένα δύο ομάδα, αλλά ποτέ δεν θα σας πω την 11αδα πριν την ανακοινώσω στους παίκτες. Εσύ θα μπορέσεις να τη μάθεις αν με βοηθήσεις…

Μετά το ματς με τον Αστέρα είχε πει πως είχε ξεμείνει από ιδέες. Με τη Γιουβέντους συμβαίνει το ίδιο;

Απάντησα για εκείνο το παιχνίδι. Ψάξαμε με πολλούς τρόπους να βάλουμε γκολ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Για εκείνο το ματς είπα πως ξεμείναμε από ιδέες. Μία από τις υποχρεώσεις του προπονητή είναι να ψάχνει να βρει λύσεις και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Οτι και αν κάνετε δεν θα μπορέσετε να μου αποσπάσετε πληροφορίες.

Σε αυτό το γήπεδο η Γιουβέντους έχει 23 σερί νίκες, πως μπορεί να επηρεάσει την ομάδα του αυτό;

Δεν σκεφτόμαστε οτι η Γιουβέντους είναι αήττητη σε αυτή τη έδρα. Ούτε μπορούμε να δούμε αυτούς του αριθμούς για να διαπιστώσουμε πόσο μεγάλο μέγεθος είναι η Γιουβέντους. Αν σκεφτούμε πως θα μας δοθεί άλλη ευκαιρία, θα κάνουμε μεγάλο λάθος. Τις ευκαιρίες πρέπει να τις εκμεταλλεύεσαι όταν θα σου δοθούν, αλλιώς τις έχασες.

Στην Ελλάδα πολλά λένε για την αξία του Ολυμπιακού επειδή βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή, αλλά ο Αλέγκρι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του, όπως είχε κάνει και ο Σιμεόνε. Πιστεύει πως αυτή είναι θα καλύτερη απάντηση για τους επικριτές του;

Είναι η πραγματικότητα. Τα πηγαίνουμε πολύ καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν τα πηγαίνουμε όπως θέλουμε στο πρωτάθλημα. Πολλές φορές η κριτική έχει βάση. Πολλές φορές λέω και εγώ στους παίκτες μου πως δεν έχει σημασία με ποιον αντίπαλο παίζεις, αλλά να υπερασπίζεσαι τη φανέλα του Ολυμπιακού. Είναι αλήθεια πως στο Τσάμπιονς Λιγκ παίρνουμε πιο εύκολα τα αποτελέσματα κόντρα σε μεγάλες ομάδες.
Δεν είναι κακή κριτική, αλλά είναι εποικοδομητική κριτική. Αυτό που λέω πάντα στους παίκτες μου, δεν τους ζητάω κάτι που δεν μπορούν να κάνουν. Αν κάνουν αυτό που μπορούν να κάνουν καλά, τότε όλα πάνε όπως πρέπει. Οι ιδέες του προπονητή δεν φτάνουν. Είναι τόσο απλό. Οταν αρχίζει το παιχνίδι δεν μπορώ να γίνω ούτε ο Ρομπέρτο, ούτε ο Μήτρογλου. Θα μου άρεσε, αλλά δεν μου το επιτρέπει η ηλικία μου και τα κιλά μου.

By