Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μίτσελ και Σιμεόνε. Αβρότητες, πριν το μεγάλο ματς…

Δεν προκαλεί φόβο στον Μίτσελ το ματς με την Ατλέτικο, στο «Βιθέντε Καλντερόν». Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε ότι οι παίκτες του έχουν προετοιμαστεί, όπως και πριν το πρώτο ματς, στο Φάληρο και είναι έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη. Όπως και οι μαδριλένοι άλλωστε, με τον Σιμεόνε να πλέκει το εγκώμιο του Μίτσελ…

1172678Οι δηλώσεις του Μίτσελ επί ισπανικού εδάφους:

-Τι διαφορά έχει να προετοιμάζετε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο στο Καραϊσκάκη και τι, στο «Βιθέντε Καλντερόν»;

«Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Τα πράγματα είναι ίδια και θα επιμείνουμε σε κάποια πράγματα που μας βοήθησαν να πάρουμε αποτέλεσμα. Εμείς συνήθως με τον ίδιο τρόπο από άποψη τακτικής προετοιμάζουμε το παιχνίδι».

-Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να έρχεστε στο «Βιθέντε Καλντερόν» που μικρός παίζατε εδώ και ο παππούς σας πήγε στη Ρεάλ;

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Είναι γνωστό ότι μικρός ήμουν οπαδός της Ατλέτικο, ερχόμουν έβλεπα τα παιχνίδια της, αλλά τώρα είμαι Ρεάλ».

-Πιστεύετε ότι ο Ρομπέρτο θα μπορούσε να είναι ένας από τους τρεις πορτιέρο της Ατλέτικο; Πιστεύετε ότι έχει θέση στην Εθνική ομάδα;

«Όταν θα έχετε μπροστά σας τον Σιμεόνε ή τον Ντελ Μποσκέ θα είναι καλό να ρωτήσετε εκείνους. Για εμένα, είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας».

-Είστε προετοιμασμένος για την υποδοχή σε αυτό το γήπεδο;

«Το περίεργο θα ήταν να με υποδεχτούν με λουλούδια και αγκαλιές. Ξέρω ότι θα υποστηρίξουν την ομάδα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παρόλο που για εμάς δεν θα είναι το καλύτερο. Είμαι προετοιμασμένος και αισθάνομαι μία χαρά».

-Πιστεύετε ότι η Ατλέτικο μπορεί να κοντράρει την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα;

«Είναι περιττό να σχολιάσω τη δουλειά του Σιμεόνε. Οι στατιστικές είναι υπέρ του. Για κανέναν δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο. Στο ότι δεν είναι ψηλά αυτό οφείλεται στο ότι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είναι διαφορετικές φέτος».

-Η μεγάλη απόσταση από το τελευταίο επίσημο παιχνίδι σας προβληματίζει; Η κατάσταση της ομάδας πως είναι;

«Είχαμε λίγο χρόνο να δουλέψουμε. Έλειψαν 12 παίκτες στις Εθνικές τους και την τελευταία εβδομάδα την αφιερώσαμε να προετοιμάσουμε τον αγώνα».

– Στο πρώτο παιχνίδι μεγάλη επιτυχία στην άμυνα. Θα χρειαστεί αυτό και τώρα για να πάρετε αποτέλεσμα;

«Το Τσάμπιονς Λιγκ μας δίνει τη δυνατότητα να πλησιάσουμε το υψηλό επίπεδο των αντιπάλων μας. Γνωρίζουμε το επίπεδο της Ατλέτικο. Στο πρώτο ματς μιλούσαμε για αποτελεσματικότητα με την Ατλέτικο, αλλά λίγο καιρό μετά μιλάγαμε ότι θα μπορούσαμε να νικήσουμε τη Γιουβέντους. Πολλές φορές η αποτελεσματικότητα δεν είναι αρκετή, αλλά πάντα είμαστε στον ίδιο δρόμο. Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να συγκριθούμε με την Ατλέτικο στα χαρτιά, αλλά στον αγωνιστικό χώρο θα παραθέσουμε τα δικά μας όπλα και με αυτά θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε».

-Υπάρχει κάποιος παίκτης της Ατλέτικο που θα τον θέλατε στον Ολυμπιακό;

«Αυτόν που είχαμε στο αεροπλάνο. Μου αρέσουν οι δικοί μας ποδοσφαιριστές και δεν μπορώ να παραπονεθώ για κανέναν. Αν ο Κόκε θα μπορούσε να είναι μαζί μας θα ήταν καλό».

thumbnailΣιμεόνε: «Νιώθουμε άνετα στο σπίτι μας…»

Με πολύ θερμά λόγια για τον Ολυμπιακό και τον Μίτσελ μίλησε ο Ντιέγκο Σιμεόνε στη συνέντευξη Τύπου για το μεγάλο παιχνίδι της Μαδρίτης.

Ο τεχνικός της Ατλέτικο ευχαρίστησε δημοσίως τον κόουτς του Ολυμπιακού για τα εγκώμια προς το πρόσωπό του, ενώ πολλές φορές μίλησε με θαυμασμό για την εικόνα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη την τελευταία διετία!

Οι απαντήσεις του Σιμεόνε:

Αν τον εξέπληξε η ήττα στην Αθήνα:

«Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός μέσα και έξω, το έδειξε και στην Ιταλία και στη Σουηδία. Είναι πολύ καλά οργανωμένη ομάδα και πολύ καλή στην ανάπτυξη. Δεν μας είχε εκπλήξει ο Ολυμπιακός στην Αθήνα, τον περιμένουμε το ίδιο δυνατό και στο ματς της Μαδρίτης».

Για τη διακοπή στην Ελλάδα και αν θα είναι υπέρ ή κατά του Ολυμπιακού:

«Θα το δούμε. Μια διακοπή σε ξεκουράζει, αλλά και σε βγάζει εκτός ρυθμού πολλές φορές. Θα δούμε…».

Για το ότι η Ατλέτικο δεν χάνει εδώ και 1,5 χρόνο στην έδρα της:

«Νιώθουμε άνετα στο σπίτι μας, αλλά ποτέ δεν κοιτάμε τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

Για Γκριεζμάν ή Γκαρθία:

«Και οι δύο είναι επιθετικοί που σκοράρουν, ο Ραούλ Γκαρθία δίνει άλλα χαρακτηριστικά και παίζει πιο πολύ στο κέντρο, ο Γκριεζμάν έχει διαφορετικά. Θα δούμε τι θα κάνουμε αναλόγως με τις ανάγκες της στιγμής».

Πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει τις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού;

«Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύεται αυτό, να αντεπιτίθεται μετά από τα δικά μας στημένα και θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε».

Αν κρίνεται η πρόκριση και αν σκέφτεται την 1η ή την 2η θέση;

«Βιάζεστε πολύ, πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Όλα τα ματς είναι κρίσιμα, θέλουμε να παίξουμε με ένταση και να κερδίσουμε».

Για τον Μάντζουκιτς:

«Έχει μεγάλη όρεξη να παίξει, είναι χρήσιμος και θα είναι πολύ δύσκολο να μείνει έξω».

Για Μίτσελ και Ρομπέρτο:

«Να ευχαριστήσω τον Μίτσελ για τα λόγια του, κάνει κι αυτός μια καλή δουλειά στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει μια πολύ δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα, όπως φάνηκε και πέρυσι και φαίνεται και φέτος. Για τον Ρομπέρτο και αν θα πρέπει να παίζει στην Εθνική, θα ρωτήσω τον Ντελ Μπόσκε και θα σας πω…(γέλια)».

Για την τακτική του αυριανού αγώνα:

«Εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι, να μπούμε δυνατά και πιεστικά από την αρχή και να προσπαθήσουμε για τη νίκη».

By