Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μίτσελ: «Κρατάμε την προσπάθεια» (1-0 την Παναχαϊκή ο Ολυμπιακός)

«Έχουμε ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα μπροστά μας και θέλαμε να δούμε όλους τους παίκτες. Έχουμε το ματς με τον Ατρόμητο, έχουμε το Champions League. Θέλω να δω σε ποιους μπορώ να υπολογίζω» είπε ο Μίτσελ μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού στην Πάτρα όπου οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη (1-0) αλλά δεν ικανοποίησαν τον Ισπανό τεχνικό ούτε και τον κόσμο.

1148902

Ο Μίτσελ κράτησε μόνο το αποτέλεσμα του αγώνα της Πάτρας καθώς, όταν ρωτήθηκε αν έμεινε ικανοποιημένος απ” αυτούς που χρησιμοποίησε είπε: «Από την προσπάθεια ναι, αλλά όχι από την αποτελεσματικότητα. Παίξαμε αρκετά κάτω από τις δυνατότητές μας. Είχαμε κακή κυκλοφορία της μπάλας».

1148845
Ο Ολυμπιακός μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση, αλλά δεν απέδωσε αυτά που θα περίμεναν οι φίλοι του. Μάλιστα η Παναχαϊκή είχε τις ευκαιρίες, αλλά δέχθηκε ένα απίστευτο αυτογκόλ του Κάργα στο 74′ και οι ερυθρόλευκοι πήραν μ αυτό τον τρόπο τη νίκη με 1-0. Ο παίκτης της Παναχαϊκής, μη έχοντας εικόνα, αν τον ακολουθεί αντίπαλος, κατακεραύνωσε τον τερματοφύλακά του.

pegasus_LARGE_t_1041_106371902

Δυο δοκάρια είχε επίσης η Παναχαϊκή με τους κορυφαίους της στο ματς, Στεργίδη (50′), Ντα Κόστα (60′), ενώ έμεινε με 10 παίκτες από το 60′ λόγω αποβολής, σωστά, με δεύτερη κίτρινη, του Αλμπι.
Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 11άδα που δεν έχει ξαναβρεθεί. Δεν έπαιξε καλή μπάλα, στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε σύστημα με δύο φορ (Μπενίτες και Διαμαντάκος), στην άμυνα οι Βούρος και Σιόβας, στα άκρα Γκαζαριάν και Φορτούνης, Αυλωνίτης και Γιαννούλης στην άμυνα, Εντινγκά και Μπουχαλάκης στον άξονα.
Ο Φορτούνης στο ντεμπούτο του ήταν καλός, ενώ ο Μπενίτες ξεχώρισε για την εκρηκτικότητά του.
Η Παναχαϊκή ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο από τον Σπανό και δεν άφησε πολλούς χώρους στον Ολυμπιακό για να κάνει παιχνίδι.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Μπαλασάκης, Ασίκμπα, Αναστασόπουλος, Κάργας, Στεργίδης, Αλμπι, Ντα Κόστα (68′ Πλέγας), Μπαλού (27′ λ.τρ. Γκαντιάγκα), Ζλατκόφσκι, Χαρτσιάς, Μαρουκάκης (72′ Χούσα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Βούρος, Αυλωνίτης, Σιόβας, Γιαννούλης, Εντινγκά, Φορτούνης, Μπουχαλάκης (63′ Φουστέρ), Γκαζαριάν (46′ λ.τρ. Ντουρμάζ), Διαμαντάκος (73′ Βέργος), Μπενίτες.

1148919Άτυχος στάθηκε και πάλι ο Δημήτρης Σιόβας που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας, αλλά τραυματίστηκε. Αποχώρησε με ενοχλήσεις στις καθυστερήσεις του ματς. Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για τράβηγμα στον έσω πλατύ, του δεξιού μηρού. Η κατάστασή του πάντως, δεν εμπνέει ανησυχία.

pegasus_LARGE_t_1041_106371841Πριν την έναρξη του αγώνα ο ισχυρός άνδρας της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας βράβευσε τον Μίτσελ για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Η ΠΑΕ Παναχαϊκή κι ο πρόεδρός της, Αλέξης Κούγιας, βραβεύουν τον Μίτσελ Γκονζάλες για την τεράστια προσφορά του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής» ανέφερε η πλακέτα που δόθηκε στον Ισπανό. Ο Μίτσελ καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές στο Παμπελοπονησιακό, ενώ οι οπαδοί του Ολυμπιακού, φώναξαν ρυθμικά το όνομά του.

By