Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαίνονται οι μάχες στην Ουκρανία

Tουλάχιστον τρεις πολίτες σκοτώθηκαν

oukrania_krimaia_rosoi_stratiotes_746950018

Οι μάχες μαίνονται και σήμερα στο κέντρο του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αντάρτες που την ελέγχουν από τον Απρίλιο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Μία συνοικία της πόλης απελευθερώθηκε. Οι μάχες συνεχίζονται στο κεντρικό τμήμα της πόλης», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας Αντρίι Λισένκο σε δημοσιογράφους.

Την ίδια ώρα, γνωστοποιήθηκε ότι τουλάχιστον τρεις πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα σε σφοδρούς βομβαρδισμούς στην πόλη Μακιίβκα, 16 χλμ. νότια του Ντονέτσκ, προπύργιου των αυτονομιστών, όπως μετέδωσε φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σφοδρά πυρά πυροβολικού πλήττουν περιοχή της πόλης κοντά σε σταθμό λεωφορείων από το πρωί. Πολλοί κάτοικοι έσπευσαν σε υπόγεια για να προστατευτούν, αλλά ο φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε πως μια γυναίκα και δύο άνδρες σκοτώθηκαν.

Οι νέες μάχες στο Λουγκάνσκ ανάγκασαν τις ουκρανικές Αρχές να διακόψουν τις προσπάθειες να ανασύρουν τα πτώματα των θυμάτων του βομβαρδισμού της αυτοκινητοπομπής με εκτοπισμένους αμάχους.

By