Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μαζική παραίτηση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών

Τη σύσσωμη παραίτηση τους υπέβαλαν τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών στον πρύτανη, Θεοδόση Πελεγρίνη

arvanitopoulosA

Η απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων ήταν ο λόγος που οδήγησε στη σύσσωμη παραίτηση τα μέλη της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

Δυο ακόμη 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις ως το τέλος της εβδομάδας αποφάσισε ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα την απόφασή τους για την πορεία των κινητοποιήσεών τους θα πάρουν σήμερα και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ουσιαστικά δηλαδή, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος παρατείνουν την απεργία τους για εντέκατη εβδομάδα, αντιδρώντας στο θέμα της διαθεσμότητάς τους  και κάνοντας έκκληση από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος που συνεδριάζει στις 3 το μεσημέρι να καλύψει την απόφασή τους για νέα απεργία.

Ο εκπρόσωπος της Συγκλήτου, Βαλσαμής Βαλσαμάκης, δήλωσε στο «Ποντίκι» πως «ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως για να δώσει λύση στο πρόβλημα των πανεπιστημίων και φυσικά δεν αποδεχόμαστε την απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων. Είναι απαραίτητοι αυτοί για τη λειτουργία του Ιδρύματος. Επίσης δεν αποδεχόμαστε την λίστα του ΑΣΕΠ η οποία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη».

Την ίδια ώρα, αντιδρώντας στην απόφαση των διοικητικών υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ: «Να κατανοήσουν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών θα απορροφηθούν σε άλλα ιδρύματα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν χρωστάνε σε τίποτα οι φοιτητές και οι οικογένειές τους να υφίστανται αυτόν τον αποκλεισμό από τον ναό της δημοκρατίας και της γνώσης που είναι τα πανεπιστήμια».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By