Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαθητής νεκρός από πυροβολισμούς ενόπλου στο Πόρτλαντ

Πολλές μονάδες της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στην περιοχή και οι μαθητές απομακρύνθηκαν από τις σχολικές εγκαταστάσεις προς έναν χώρο στάθμευσης προκειμένου οι γονείς τους να μπορέσουν να τους πάρουν

police-usa

Ένας μαθητής σκοτώθηκε σήμερα σε ένα λύκειο κοντά στο Πόρτλαντ στις βορειοδυτικές ΗΠΑ από τα πυρά ενός άνδρα τον οποίο αργότερα εξουδετέρωσε η αστυνομία, ανακοίνωσαν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης.

«Ένας ένοπλος άνδρας εισήλθε στο λύκειο σήμερα το πρωί και πυροβόλησε εναντίον ενός μαθητή. Δυστυχώς ο μαθητής αυτός έχασε την ζωή του» δήλωσε ο Σκοτ Άντερσον, ο αρχηγός της αστυνομίας στην πόλη Τρούτντεϊλ, κοντά στο Πόρτλαντ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.«Ο ένοπλος εντοπίστηκε και έχει πεθάνει» προσέθεσε ο ίδιος χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις.

Νωρίτερα σήμερα πυροβολισμοί αντήχησαν γύρω στις 0800 τοπική ώρα (1800 ώρα Ελλάδας) στον περίβολο του λυκείου Ρέινολντς στη πόλη Τρούτντεϊλ.

Πολλές μονάδες της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στην περιοχή και οι μαθητές απομακρύνθηκαν από τις σχολικές εγκαταστάσεις προς έναν χώρο στάθμευσης προκειμένου οι γονείς τους να μπορέσουν να τους πάρουν. Στις εικόνες που μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα οι μαθητές, με τα χέρια τους πάνω στο κεφάλι, εγκατέλειπαν τους χώρους του λυκείου.

Το περιστατικό αυτό είναι το τελευταίο από μια σειρά εγκλημάτων κατά τα οποία πολίτες ανοίγουν πυρ δημοσίως. Ένα φαινόμενο που γνωρίζει έξαρση τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ.

Την Κυριακή, ένα ζευγάρι σκότωσε 3 ανθρώπους, περιλαμβανομένων δύο αστυνομικών, πριν αυτοκτονήσει στο Λας Βέγκας. Την 5η Ιουνίου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε ένα πανεπιστήμιο στο Σιάτλ. Την 23η Μαΐου ένας φοιτητής σκότωσε 6 ανθρώπους σε ένα πανεπιστήμιο της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια κι έπειτα αυτοκτόνησε.

By