Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μακρή, Τζάκρη, Κατσέλη και Φωτόπουλος στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ (φωτό)

Αίσθηση προκάλεσαν τα πρόσωπα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους που παραβρέθηκαν χθες στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

dei6

Σε επανένωση της… «παλιοσειράς» του ΠΑΣΟΚ με λίγο άρωμα ΑΝΕΛ εξελίχθηκε η χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Και η (πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κοινωνικής Συμφωνίας) Λούκα Κατσέλη, και η (πρώην υφυπουργός Εσωτερικών) Θεοδώρα Τζάκρη και ο (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ) Οδυσσέας Βουδούρης και ο (πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) Νίκος Φωτόπουλος και ο (πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος) Νίκος Νικολόπουλος.

Αίσθηση προκάλεσαν τα πρόσωπα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους που παραβρέθηκαν στο ξενοδοχείο Τιτάνια με τα αρνητικά σχόλια να δίνουν και να παίρνουν αναφορικά με την πολιτική κατεύθυνση που επιθυμεί να ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από το άκουσμα και μόνο των ονομάτων διαφαίνεται ότι οι πολιτικές συμμαχίες που θέλει να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με  το σύνθημα «πρώτη φορά Αριστερά»«χτίζονται» πάνω σε  παλιά και φθαρμένα υλικά, αφού παρέστησαν πολιτικά στελέχη που στήριξαν το μνημόνιο και στη συνέχεια  μετάνιωσαν.

Για πρώτη φορά όλοι μαζί ήταν το tweet του Ν. Νικολόπουλου:

Ιδιαίτερη εντύπωση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στο βήμα ανέβηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή πυροδοτώντας ξανά τα σενάρια για φλερτ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Γεγονός το οποίο δεν άφησε ασχολίαστο ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με ανάρτηση του στο προσωπικό λογαριασμό στο twitter.

Παράλληλα, στην εκδήλωση παρέστησαν οι Θοδωρής Παραστατίδης, οι εκπρόσωποι της Αριστερής Προοπτικής, Α. Νεφελούδης και Στ. Μπαγιώργος, ο συντονιστής των Οικολόγων Πρασίνων, Ι. Τσιρώνης, ο πρώην βουλευτής Χρ. Κοκκινοβασίλης, ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, Ν. Μαρκάτος, καθώς και ο συνδικαλιστής Π. Καλφαγιάννης, κ.ά.

Eπίσης, παρέστησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Νίκος Βούτσης, Παναγιώτη Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τσουκαλάς, Γιάννης Μηλιός, καθώς και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της, η κ. Κατσέλη πρότεινε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ΔΕΗ, ενώ η κ. Τζάκρη χαρακτήρισε την ιδιωτικοποίηση «έγκλημα με κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις». Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και η κ. Μακρή, η οποία είπε ότι δεν πρόκειται να αναγνωριστούν οι υπογραφές όσων συμφωνήσουν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

 

By