Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Fitch: Διατήρησε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Γερμανίας στο ΑΑΑ

 Λόγω της καλής δημοσιονομικής εξέλιξης της χώρας

German Parliament - Chancellor Angela MerkelΟ οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings διατήρησε σήμερα στην μέγιστη βαθμίδα, το τριπλό A, το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Γερμανίας με σταθερή προοπτική, υπογραμμίζοντας στην αιτιολόγησή του την καλή δημοσιονομική εξέλιξη στη χώρα και την ισχύ της οικονομίας της.

Η διατήρηση του βέλτιστου δυνατού αξιόχρεου για τη Γερμανία αντανακλά το γεγονός ότι η κυβέρνηση «υπερέβη τους δημοσιονομικούς στόχους-κλειδιά» και διαθέτει όλα τα εχέγγυα ώστε να «μειώσει το χρέος της», καθώς μάλιστα υποχωρούν οι κίνδυνοι λόγω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ενώ η χώρα επωφελείται της «ανταγωνιστικότητας του βιομηχανικού της τομέα», όπως επισήμανε ο διεθνής οίκος.

Στα μέσα του Ιουλίου και ο Standard & Poors είχε επιβεβαιώσει την διατήρηση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Γερμανίας στην βέλτιστη βαθμίδα, το AAA, με σταθερή προοπτική. Ο τρίτος από τους λεγόμενους οίκους αξιολόγησης, ο Moody’s, που είχε υποβαθμίσει τον Ιούλιο του 2012 την προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της χώρας σε αρνητική, επαναβεβαίωσε τον Απρίλιο φέτος το τριπλό A της Γερμανίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By