Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μαλαισία: Οι έρευνες θα συνεχιστούν όσο υπάρχουν ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων

Κινεζικό αεροσκάφος εντόπισε σήμερα τρία ύποπτα αντικείμενα στη νέα περιοχή όπου έχουν μετατοπιστεί οι έρευνες για το εξαφανισμένο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας

malaysia-missing

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας υποσχέθηκε σήμερα ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό «πιθανών επιζώντων» από τη συντριβή της πτήσης ΜΗ370, τρεις εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines στον Ινδικό Ωκεανό.

«Όσο ελάχιστες και αν είναι οι ελπίδες θα συνεχίσουμε να ερευνούμε για τυχόν επιζώντες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Χισαμουντίν Χουσέιν, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των Μαλαίσιων επιβατών και των μελών του πληρώματος του αεροσκάφους.

Η πτήση ΜΗ370, με 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα, εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου, περίπου μία ώρα μετά την απογείωση του αεροσκάφους από την Κουάλα Λουμπούρ. Στις 25 Μαρτίου η Μαλαισία ανακοίνωσε επισήμως ότι το αεροπλάνο κατέληξε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, μολονότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία υλική απόδειξη που να επιβεβαιώνει αυτό το σενάριο.

Ο υπουργός ωστόσο συνέχισε και σήμερα να αναφέρεται να στην πιθανότητα εντοπισμού επιζώντων. «Δεν θέλω να δώσω (στους συγγενείς) μάταιες ελπίδες. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχόμαστε και να εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας αφού, όσο υπάρχει και η παραμικρή ελπίδα να βρούμε επιζώντες, θα προσευχόμαστε και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο«, είπε.

Έντεκα αεροσκάφη από έξι χώρες (Αυστραλία, Κίνα, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα και ΗΠΑ) ξεκίνησαν την Παρασκευή να ερευνούν μια ζώνη που απέχει 1.100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της περιοχής όπου έψαχναν επί μία εβδομάδα, στα ανοιχτά των αυστραλιανών ακτών, για να βρουν κάποιο ίχνος του Μπόινγκ. Έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα διάφορα αντικείμενα να επιπλέουν στη θάλασσα όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι κάποιο από αυτά προέρχεται από το εξαφανισμένο αεροσκάφος.

Κινεζικό αεροσκάφος εντόπισε σήμερα τρία ύποπτα αντικείμενα στη νέα περιοχή όπου έχουν μετατοπιστεί οι έρευνες για το εξαφανισμένο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Τα αντικείμενα αυτά έχουν λευκό, κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα.

Ο νότιος Ινδικός Ωκεανός έχει μπει στο επίκεντρο των ερευνών και στην περιοχή αυτή έχουν εντοπιστεί από αεροσκάφη της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας διάφορα συντρίμμια, που προς το παρόν ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο εάν ανήκουν στο μαλαισιανό αεροπλάνο.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις έρευνες 

By