Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μαλαισία: Συνελήφθησαν 11 ύποπτοι για το εξαφανισμένο Boeing

Κάποιοι από τους συλληφθέντες φέρονται να έχουν παραδεχθεί ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες στη Μαλαισία, αν και αρνούνται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση του αεροσκάφους

Malaysia-Airlines-Boeing-777-200-3250896

Ομάδα 11 ισλαμιστών συνελήφθησαν από τις αρχές της Μαλαισίας, με την υποψία ότι εμπλέκονται στην εξαφάνιση του χαμένου αεροσκάφους.

Οι συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Μαλαισίας, είναι ηλικίας 22-55 ετών και συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, την Κουάλα Λουμπούρ και την περιοχή Κένταχ της χώρας.
Στις έρευνες συμμετείχαν πράκτορες της βρετανικής MI5 και του αμερικανικού FBI και όλα δείχνουν ότι βρίσκονται στα ίχνη νέας τρομοκρατικής ομάδας, η οποία περιλαμβάνει επαγγελματίες, φοιτητές, εργαζόμενους, αλλά και μια νεαρή χήρα.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Daily Mail, η οποία έκανε την αποκάλυψη, κάποιοι από τους συλληφθέντες, φέρονται να έχουν παραδεχθεί ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες στη Μαλαισία, αν και αρνούνται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση του αεροσκάφους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, αξιωματούχοι από τη Μαλαισία, την Αυστραλία και την Κίνα πρόκειται να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Καμπέρα προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των ερευνών.

Το Boeing με 239 επιβαίνοντες και προορισμό το Πεκίνο, χάθηκε στις 8 Μαρτίου, λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ.

By