Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μανιτάκης: Οι καλοί υπάλληλοι ευνοούνται από τις απολύσεις

Τους απαλλάσσουμε από άδικο στιγματισμό, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

fosphotos | Παναγιώτης Τζάμαρος
fosphotos | Παναγιώτης Τζάμαρος

Οι καλοί δημόσιοι υπάλληλοι ευνοούνται από τις απολύσεις των 15.000 συναδέλφων τους, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη. Μιλώντας στη Βουλή είπε ότι είναι πάρα πολλοί οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν σωστά το Δημόσιο και πρόσθεσε: «σε αυτούς στηρίζεται η μεταρρύθμιση και αυτούς θα ανταμείψει απαλλάσσοντας τους από ένα άδικο στιγματισμό».

Ο Α. Μανιτάκης διευκρίνισε ότι οι απολύσεις των 15.000 υπαλλήλων δεν σχετίζονται με την κινητικότητα που αφορά 25.000 υπαλλήλους. «Η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη να λάβει τα μέτρα ώστε νομίμως και τηρώντας όλες τις συνταγματικές εγγυήσεις να αποχωρήσουν 15.00 υπάλληλοι. Ο αριθμός αυτός δεν προέρχεται αποκλειστικά από τους 25.000 υπαλλήλους που θα μετακινηθούν», είπε και ξεκαθάρισε ότι «η κινητικότητα είναι αποσυνδεδεμένη αριθμητικά από τις 15.000 απολύσεις. Κύριος σκοπός της κινητικότητας είναι η ορθολογική κατανομή του ανορθολογικά κατανεμημένου προσωπικού». Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι οι 4.000 απολύσεις θα γίνουν μέχρι το Δεκέμβριο του 2013 και οι υπόλοιποι το 2014 ανά τρίμηνο.
«Κάθε άλλος προγραμματισμός είναι παντελώς αβάσιμος. Όσοι τον επικαλούνται το κάνουν για εκφοβισμό, για μικροκομματικούς λόγους», επεσήμανε ο Α. Μανιτάκης επαναλαμβάνοντας ότι «μιλάμε για 15.000 σε ένα σύνολο 600.000 υπαλλήλων», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι απαλλάσσεται το κράτος από την «φαυλοκρατία» που το συνοδεύει.

By